Sport

Valentin Mihăilă, lăudat de antrenorul Parmei: „Golurile vor veni”. Ce se întâmplă cu Dennis Man

Enzo Maresca l-a lăudat pe Valentin Mihăilă după cea de-a doua victorie consecutivă a Parmei în Serie B și a lămurit situația lui Dennis Man, care pare să fi pierdut postul de titular.
02.11.2021 | 10:48
Valentin Mihaila laudat de antrenorul Parmei Golurile vor veni Ce se intampla cu Dennis Man
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor, Valentin Mihăilă a fost lăudat de antrenorul Enzo Maresca pentru efortul depus în cele 62 de minute jucate împotriva Vicenzei.

El are calități preponderent ofensive, dar, când a trebuit, s-a sacrificat pentru echipă”, a explicat tehnicianul Parmei, dând, totodată, asigurări că fostul mijlocaș al Universității Craiova – a cărui prestație a fost notată cu 6,5 de jurnaliștii italieni – va regăsi cât de curând și drumul spre gol.

ADVERTISEMENT

Până una-alta, „cruciații” au bifat, datorită golului înscris de Adrian Benedyczak, cu o execuție superbă de la marginea careului, cea de-a doua victorie consecutivă în Serie B și au urcat astfel pe poziția a zecea în clasament, la doar șase puncte în spatele liderului Pisa. Obiectivul rămâne promovarea pe prima scenă a fotbalului din Peninsulă după un an de absență.

Valentin Mihăilă impresionează și când nu reușește să marcheze. Antrenorul Parmei l-a lăudat după meciul cu Vicenza

S-a sacrificat mult. A contribuit atât în ofensivă, cât și pe faza defensivă. El are calități preponderent ofensive, dar, când a trebuit, s-a sacrificat pentru echipă.

ADVERTISEMENT

A ratat ocazii, însă cel mai important lucru este că a ajuns în acele situații. Golurile vor veni”, a declarat Enzo Maresca pentru Parma Live, imediat după fluierul final al meciului. Și nu doar el a remarcat evoluția solidă a lui Valentin Mihăilă.

Pur şi simplu de neoprit când accelerează cu mingea, a pus defensiva celor de la Vicenza sub o presiune constantă. A avut o oportunitate importantă să înscrie, dar a ratat, după o cursă de 60 de metri”, au scris jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT

Avertisment pentru Dennis Man: „Trebuie să dea mai mult”

În schimb, Dennis Man – celălalt internațional român din lotul Parmei – riscă să-și piardă postul de titular. Ajuns la cel de-al doilea meci pe banca de rezerve, acesta trebuie să tragă din greu la antrenamente pentru a-l convinge pe tehnician că merită să revină în formula de start al echipei.

Sunt mai mulți care n-au jucat deloc. Acum joacă mai puțin, dar, dacă va munci mai mult, va intra în următoarele meciuri. Dennis doar trebuie să dea mai mult în această săptămână și va juca.

ADVERTISEMENT

Face parte din grupul de jucători care ar trebui să facă diferența și, mai presus de toate, să-și asume o responsabilitate pe umerii lor. Acest lucru este valabil și pentru jucători importanți precum Vazquez, Danilo și Osorio.

Nu este vorba despre a spune, ci despre a face asta. E clar că Dennis Man nu e fericit pentru că nu joacă din primul minut. Dar există mereu două opțiuni: ori îi demonstrezi antrenorului că are dreptate cu felul în care te comporți, ori îl pui în dificultate!

Totul depinde de el, eu am luat niște decizii, iar alegerile mele mi-au dat dreptate pe teren. Dar asta nu înseamnă că voi lua mereu aceleași decizii. Eu sunt aici pentru a găsi soluții și pentru a obține maximum”, a precizat Enzo Maresca.

ADVERTISEMENT