Sport

Valentin Mihăilă și Dennis Man, piese importante în sezonul viitor la Parma: „Vor primi credit mai mult”

Valentin Mihăilă și Dennis Man au șanse mari să continue la AC Parma și în sezonul viitor de Serie B, iar presa din Italia anunță că noul antrenor se bazează pe serviicile lor.
17.06.2022 | 17:10
Valentin Mihaila si Dennis Man piese importante in sezonul viitor la Parma Vor primi credit mai mult
Valentin Mihăilă și Dennis Man sunt evaluați conform Transfermarkt la 12 milioane de euro. Sursă foto: @parmacalcio1913
ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă și Dennis Man ar putea fi piese de bază în sezonul viitor la AC Parma, care are ca obiectiv promovarea în Serie A.

Valentin Mihăilă și Dennis Man, piese de bază în angrenajul antrenorului Fabio Pecchia

Presa din Italia anunță că Fabio Pecchia, noul antrenor al „cruciaților”, se bazează pe Mihăilă și Man în viitorul sezon, iar cei doi vor fi puși mai mult în valoare.

ADVERTISEMENT

„Mihăilă, după un start promițător cu Maresca, a atras atenția Atalantei, care l-a readus în Serie A, dar nu i-a dat șanse să se afirme. Cinci prezențe în cinci luni și puține minute în teren, fără substanță. S-a întors la Parma, unde, dacă nu mai apare o ofertă de nerefuzat, va face parte din proiect. 

Man și Mihăilă pot propune mai multe soluții lui Pecchia, fiind imprevizibili și iuți. Dacă joacă pe picior schimbat, își pot depăși adversarul direct și să tragă la poartă. Sau, din contră, să caute profunzimea și centrarea din margine către centrul careului. Se așteaptă de la ei să speculeze spațiile dintre linii și să dezvolte jocul”, anunță jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă rămâne la Parma dacă nu va veni o ofertă extrem de avantajoasă

Jurnaliștii din Cizmă risipesc orice zvon cu privire la plecarea lui Mihăilă de la Parma. Un transfer este posibil doar în cazul în care clubul va primi o super ofertă.

 „În cele cinci luni cu Iachini, s-a specializat mai mult în a se apăra decât să atace, dar va avea timp să redevină letal în ultimii 20 de metri.

ADVERTISEMENT

În plus, a învățat să rămână în meci pe toată durata lui și a crescut ca personalitate și fizic, pentru că din punct de vedere tehnic nu se discută. Mai trebuie doar să arate mai des ce poate”.

„Man și Mihăilă vor avea roluri fundamentale în sistemul gândit și vor primi credit mai mult”

Sistemul de joc preferat de către Pecchia îi avantajează de asemenea pe Man și Mihăilă: „Man și Mihăilă vor avea roluri fundamentale în sistemul gândit și vor primi credit mai mult.

ADVERTISEMENT

Lui Pecchia îi place să folosească doi mijlocași de bandă cu un front larg de acțiune și un trequartista în spatele vârfului, într-un 4-2-3-1 ce se transformă în tranziția activă în 4-2-4 sau 4-1-1-4, în care extremele trebuie să facă mare risipă de efort. Și au și calități pentru misiunea pregătită”.

Dennis Man este de asemenea analizat de către italieni, care explică faptul că mijlocașul a evoluat ca joc, chiar dacă a devenit mai defensiv: „În cele cinci luni cu Iachini, s-a specializat mai mult în a se apăra decât să atace, dar va avea timp să redevină letal în ultimii 20 de metri.

În plus, a învățat să rămână în meci pe toată durata lui și a crescut ca personalitate și fizic, pentru că din punct de vedere tehnic nu se discută. Mai trebuie doar să arate mai des ce poate”.

ADVERTISEMENT