Sport

Valentin Mihăilă și Răzvan Marin, dați ca exemplu negativ pentru arbitri înainte de EURO 2024! Intervențiile ”tricolorilor”, criticate de oficialul UEFA

Arbitrajul va fi extrem de important la Campionatul European din Germania. Roberto Rosetti a făcut câteva explicații înainte de debutul turneului final.
13.06.2024 | 23:22
Valentin Mihaila si Razvan Marin dati ca exemplu negativ pentru arbitri inainte de EURO 2024 Interventiile tricolorilor criticate de oficialul UEFA
Șeful arbitrilor, Roberto Rosetti, a vorbit la o conferință de presă despre două faze în care au fost implicați jucătorii naționalei României. Ce verdict a dat?
ADVERTISEMENT

Campionatul European din Germania începe vineri, iar oficialii din fotbal fac ultimele pregătiri pentru ca totul să iasă impecabil, de la organizarea meciurilor până la instruirea arbitrilor care vor fi la centru în următoarea lună.

Intervențiile ”tricolorilor”, date exemplu negativ

Recent, Roberto Rosetti, șeful arbitrajului european, a susținut o conferință deschisă în care a explicat maniera în care li se cere centralilor să gestioneze fazele de la turneul final. Acesta a făcut mai multe prezentări și a prezentat 3 videoclipuri cu faze litigioase, în două instanțe fiind protagoniști fotbaliști români.

ADVERTISEMENT

În prima a fost vorba despre intervenția cinică a lui Valentin Mihăilă din partida cu Israel. Atunci, extrema de la Parma l-a faultat dur pe Turgeman, iar arbitrul i-a arătat imediat cartonașul roșu. Rosetti a lăudat această decizie și l-a dat exemplu pe centralul de la acea partidă:

„Ținta noastră e să protejăm jucătorii, siguranța principalilor actori e esențială Asemenea situații sunt inacceptabile. Zero toleranță. Cartonaș roșu”, a punctat Roberto Rosetti.

ADVERTISEMENT

O altă fază discutată la această conferință a fost un tackling periculos făcut de Răzvan Marin în întâlnirea cu Andorra. Mijlocașul a lovit clar mingea prima dată, însă piciorul său a rămas sus și l-a lovit pe adversar cu talpa. Această intervenție a fost una de risc, care ar fi trebuit sancționată.

„Jucătorul în galben atacă mingea, apoi ridică piciorul. Fault nesăbuit, avertisment. Să joci mingea nu e suficient”, a explicat Rosetti despre alunecarea încercată de Răzvan Marin.

ADVERTISEMENT

Șeful arbitrilor a mai făcut câteva precizări înainte de EURO. Acesta a discutat despre felul în care hențul se va judeca. În ultimii ani, au apărut tot mai multe controverse legate de deciziile centralilor, care de multe ori păreau greu de judecat. Rosetti a explicat că nu orice lovitură cu mâna este henț și se va încerca să se pedepsească în special momentele de imprudență sau intenția.

Deciziile VAR vor fi explicate de arbitri

De asemenea, la EURO nu vom mai vedea proteste din partea jucătorilor. Numai căpitanul echipei va avea dreptul de a intra în dialog cu arbitrul, care îi va oferi mai multe explicații pentru deciziile luate. Selecționerul va putea să pună întrebări arbitrului de rezervă.

ADVERTISEMENT

În plus, deciziile VAR vor fi explicate după finalizarea analizei video. Pe ecranul stadionului va apărea motivarea deciziei, pentru ca spectatorii de pe arenă și fanii din fața televizoarelor să poată înțelege cum s-a judecat orice fază la limită.

ADVERTISEMENT
Tags: