Fotbal intern

Valentin Mihăilă, transfer la Parma! Fotbalistul a semnat după ce a fost spectator la meciul cu Verona. Anunțul oficial al italienilor. Fanatik confirmat

Valentin Mihaila transfer la Parma Fotbalistul a semnat dupa ce a fost spectator la meciul cu Verona Anuntul oficial al italienilor Fanatik confirmat
Valentin Mihăilă a fost aşteptat de fani lui Parma la aeroport
ADVERTISEMENT

Perioada de mercato este pe sfâșit, iar echipele își caută cele mai bune soluții pentru a acoperi posturile deficitare. În ceea ce privește țara noastră, transferul lui Tătărușanu la AC Milan a fost cea mai sonoră mutare.

Problemele financiare prin care trec echipele din România nu i-au lăsat pe patronii din Liga 1 să facă prea multe mișcări, însă Craiova poate da lovitura pe final! Pe lângă interesul pentru Koljic, anunțat de FANATIK, Mihai Rotaru se poate lăuda că mai mulți jucători ai săi au atras atenția echipelor din vest.

ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă poate prinde un transfer la Parma! Un cunoscut jurnalist italian anunţă mutarea, iar Universitatea Craiova poate încasa mulți bani pe „perla” sa.


UPDATE, 5 octombrie, ora 10:20 / Așa cum FANATIK a anunțat din data de 4 octombrie, Mihăilă a semnat Parma! Formația galben-albastră a oficializat transferul lui Valentin Mihăilă! Venirea fotbalistului de la Universitatea Craiova a fost anunțată de clubul italian prin intermediul site-ului oficial:

ADVERTISEMENT

„Clubul Parma anunță achiziția definitivă a fotbalistului Valentin Mihăilă de la Universitatea Craiova. El a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2025”, se arată în comunicatul Parmei.

UPDATE, 4 octombrie, ora 22:21 / Transferul s-a făcut! FANATIK anunţă în exclusivitate că Valentin Mihăilă a semnat cu noua sa echipă, Parma, după ce a asistat la partida cu Verona.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 4 octombrie, ora 10:23 / FANATIK a aflat că Valentin Mihăilă va face luni vizita medicală şi va semna imediat după cu Parma. În plus, fotbalistul va asista din tribune la meciul Parma – Verona, care se va disputa duminică, de la 16:00. Suporterii italieni l-au aşteptat pe Valentin Mihăilă la aeroport, unde i-au dat un fular al echipei.

valentin mihăilă transfer parma
Valentin Mihăilă în tribune la meciul Parma – Verona

UPDATE, 3 octombrie, ora 22:08 / Celebrul jurnalist italian Gianluca Di Marzio a prezentat pe site-ul său oficial primele imagini de la sosirea lui Valentin Mihăilă în Italia, acolo unde urmează să semneze un contract cu Parma.

ADVERTISEMENT

Ziaristul anunță că transferul internaționalului de tineret de la Universitatea Craiova la Parma se va face pentru 7 sau 8 milioane de euro.


UPDATE, 2 octombrie, ora 15:30 / Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a oferit și prima reacție după știrea legată de transferul lui Mihăilă: „Gata, s-a făcut? Nu știu nimic. Nu e nicio ofertă scrisă, din ce știu eu. Să fie într-un ceas bun dacă le nimerește jurnalistul italian, dar nu e nimic scris, abia atunci putem vorbi. Nu știu de nicio discuție nimic. Cu cine să discute? Domnul Mihai Rotaru a avut anumite probleme, din fericire, e acasă și cred că e și el într-o recuperare după ce s-a întâmplat,” a spus „Sorinaccio” la Digi Sport.


Știre inițială, 2 octombrie

Valentin Mihăilă, transfer la Parma?! Un cunoscut jurnalist italian anunţă mutarea. Câţi bani ar lua U Craiova

Cunoscutul jurnalist Gianluca Di Marzio a anunțat pe pagina sa de socializare că Valentin Mihăilă va ajunge la Parma pentru aproximativ 8 milioane de euro. Di Marzio este aceași persoană care a anunțat și mutarea lui Tătărușanu la AC Milan.

„Parma s-a dezlănţuit în ultimele zile ale perioadei de mercato. Emilienii au încheiat tranzacţia pentru Valentin Mihăilă, aripa  stângă născută în 2000, de la Universitatea Craiova. O operațiune în valoare de aproximativ 7/8 milioane de euro pentru Parma, care și-a asigurat unul dintre cele mai promiţătoare talente din România. Crescut la academia Craiovei,  Mihăilă a debutat în prima echipă la 18 ani și se are deja 70 de apariții, zece goluri și treisprezece pase decisive.

Mihăilă este, de asemenea, un titular în echipa națională a României U21: a jucat șase jocuri marcând cinci goluri, inclusiv un hat-trick împotriva Finlandei,” se arată în postarea lui Gianluca Di Marzio.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că Valentin Mihăilă a plecat la un tratament medical în Germania. Extrema stângă a Universității Craiova nu a fost titular în jocul oltenilor de etapa trecută, cu FC Argeș.

Ce spunea Mihăilă despre eventualitatea unui transfer în străinătate: „Mi-ar plăcea să evoluez acolo”

Valentin Mihăilă a avut prestații foarte bune în tricoul Universității Craiova și a atras atenția mai multor cluburi din Italia și Spania.  În aprilie, înainte de restartul sezonului trecut, Valentin Mihăilă a avut o intervenție Digi Sport și a vorbit despre interesul echipelor și nu a ezitat să declare că Italia ar fi un campionat care i s-ar potrivi: Normal că mi-aş dori, dacă o să plec de la Craiova, pentru că îmi doresc să plec afară şi campionatele mele preferate sunt Spania şi Italia.” 

  • 2,5 milioane de euro este cota actuală lui Valentin Mihăilă, conform site-urilor de specialitate
  • 4 goluri în 4 meciuri are extrema de 20 de ani pentru echipa națională sub 21 de ani

„Țintă” a debutat pentru Craiova la doar 18 ani, în mandatul lui Devis Mangia, într-un meci din șaisprezecimile Cupei României, cu Sepsi. A fost campion național cu echipa sub 17 ani a Universității Craiova, acolo unde a fost coleg cu Vladimir Screciu.

„Discuții au existat pentru Mihăilă, dar nu vreau să spun de oferte. Din ce știu, sunt cluburi mari pe urmele lui Mihăilă. Din punctul meu de vedere, jucătorul va pleca pe o sumă foarte mare, poate cea mai mare din fotbalul românesc,” era declarația lui Silviu Bogdan, cel care l-a adus pe Valentin Mihăilă la Craiova, la școala sa de fotbal.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Poli Iași: 1,47 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT