Life

Valentin Teodosiu, primele dezvăluiri după decesul lui Mitică Popescu! ”Fusese internat din cauza unui AVC mic”

Prietenul de o viață a lui Mitică Popescu, Valentin Teodosiu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK ce s-a întâmplat cu Maestrul în ultimele zile de viață.
03.01.2023 | 19:02
Valentin Teodosiu primele dezvaluiri dupa decesul lui Mitica Popescu Fusese internat din cauza unui AVC mic
Valentin Teodosiu, primele dezvăluiri după decesul lui Mitică Popescu! Sursa foto: Facebook/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În urmă cu doar câteva ore celebrul Mitică Popescu, prezentatorul emisiunii D’ale lu’ Mitică, a trecut în rândul celor drepți. Îndrăgitul actor în vârstă de 86 de ani a decedat la câteva zile după ce a suferit un accident vascular cerebral.

Valentin Teodosiu, dezvăluiri despre cauza morții lui Mitică Popescu!

Actorul Mitică Popescu a decesat în decursul zile de marți, 3 ianuarie, la Spitalului Elias din Capitală.

ADVERTISEMENT

În exclusivitate pentru FANATIK, prietenul lui de o viață, Valentin Teodosiu ne-a dezvăluit că a vorbit cu maestrul în urmă cu câteva zile, după ce suferise un accidentul vascular cerebral.

Acesta se afla internat la Floreasca după ce a ajuns de urgență înainte de Crăciun, și urma să-și petreacă revelionul la Spitalul Elias din București unde spera să aibă parte de o recuperare rapidă.

ADVERTISEMENT

Îmi aduc aminte că odată pe lună cel puțin îl scoteam la o bere. El bea bere și fuma din păcate foarte mult.

Acum vreo cinci săptămâni, înainte să se interneze la urgență, l-am scos la un șpriț. Era tare nefericit că nu-l mai sună nimeni. Cât era în viață și avea nevoi, nu l-a sunat nimeni, acum toată lumea sună. Când avea nevoie de ceva, nu era nimeni, el fiind unul dintre cei care muncea. Își făcea emisiunea la TVR.

ADVERTISEMENT

L-am sunat când am auzit că s-a internat la urgențe, nu mi-a răspuns în prima zi. A doua zi mi-a răspuns.

L-am mai sunat odată peste câteva zile și l-am întrebat ce face, iar el mi-a zis: `Uite, fac Crăciunul la Urgențe la Floreasca și revelionul la Elias`.

ADVERTISEMENT

I-am zis să nu se ducă la Spitalul Elias că de acolo se iese cu picioarele înainte. Este plin de nosocomiale. Iar el mi-a zis: `Nosocomiale sunt peste tot. Mă duc la recuperare. Și l-au recuperat. 

Fusese internat din cauza unui AVC (n.r. Accidentul vascular cerebral) mic”, a mărturisit Valentin Teodosiu pentru FANATIK.

”Noi, actorii, suntem ai tuturor și ai nimănui”

Mitică Popescu a fost unul dintre cei mai apreciați actori din toate timpurile, reușind să aibă o carieră în teatru și cinematrografie. Peste 50 de ani de activitate, în sute de piese precum: ”Oamenii cavernelor”, ”Cititorul de contor”, ”Nebuna din Chaillot”, ”O şansă pentru fiecare”, ”Nişte ţărani”, ”Ivona, principesa Burgundiei”, ”Mătrăguna”, ”Pescăruşul”, ”Slugă la doi stăpâni” şi ”Colonia îngerilor”.

Memorabilă este interpretarea din filmul ”Moromeţii”, în rolul lui Cocoşilă (1987).

Premiului pentru întreaga activitate al UNITER i-a fost acordat în 2009.

De asemenea, a fost decorat în 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, ”pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Mitică Popescu: ”Regret că nu am copii ”

Mitică Popescu s-a căsătorit în 1977 cu actrița Leopoldina Bălănuță. Din păcate, marele actor a rămas văduv în 1998, după ce Poldi, așa cum o alinta, s-a stins din viață.

În 21 de ani de căsnicie, cuplul a avut niciun copil, acesta fiind cel mai mare regret al maestrului. În urmă cu câțiva ani marele actor a dezvăluit că aceasta este cea mai mare durere a lui și ce mai mare neîmplinire.

Regret că nu am copii dar în profesia noastră nu realizezi la timp chestia asta. N-ai timp să ţii nici măcar o floare… Îmi amintesc că atunci când s-a prăpădit bietul tata am avut nu ştiu câte spectacole în acea săptămână.

Poldi nici n-a putut veni la înmormântare, că avea matineu. Eu dimineaţa am fost la înmormântare la tata, iar seara eram pe scenă. Această meserie înseamnă sacrificii”, a spus maestrul, care a recunoscut că, pentru el, cariera a fost mereu pe primul plan.

ADVERTISEMENT