Life

Valentin Uritescu împlineşte 81 de ani. Cum se simte după ce a fost internat: “Nu m-am uitat la bani”

Valentin Uritescu împlineşte 81 de ani pe data de 4 iunie. De mai bine de doi ani de zile, actorul - bolnav de Parkinson de la 33 de ani - este internat într-un cămin de lux pentru bătrâni.
04.06.2022 | 09:00
Valentin Uritescu implineste 81 de ani Cum se simte dupa ce a fost internat Nu mam uitat la bani
Valentin Uritescu împlinește 81 de ani. Colaj Fanatik/ Sursa: Facebook
ADVERTISEMENT

Valentin Uritescu este bolnav de Parkinson de la vârsta de 33 ani. Ani de zile a dus boala pe picioare, dar, la un moment dat, soția sa, Valeria, a considerat că este mult mai bine îngrijit într-un loc în care are și supraveghere medicală în permanență. Actorul a povestit că boala l-a adus în prag de sinucidere.

Valentin Uritescu, la 81 de ani. Cum se simte acum actorul

Valentin Uritescu împlinește vârsta de 81 de ani pe data de 4 iunie 2022. În urmă cu trei săptămâni, actorul, care este internat într-un cămin de lux pentru bătrâni, a acuzat probleme cu tensiunea.

ADVERTISEMENT

A fost transportat într-o clinică privată pe data de 11 mai, atunci când s-a simțit rău, iar medicii i-au acordat ajutor și i-au făcut investigații. Acum, Valentin Uritescu este mult mai bine și abia așteaptă să primească vizite de ziua lui de naștere. Soția actorului, Valeria, ne-a dezvăluit că starea de sănătate a acestuia s-a stabilizat și, de ziua lui, îl va vizita cu un tort. În centrul pentru vârstnici, Valentin Uritescu beneficiază de condiții bune, iar cea care îi este parteneră de viață recunoaște că nu s-a uitat la bani atunci când a venit vorba de confortul și îngrijirea actorului.

”Soțul meu se simte mai binișor. Este în continuare internat la un centru de îngrijire modern, care arată ca un hotel. Nu m-am uitat la bani, am considerat că merită, după toată viața, să fie bine îngrijit. Probabil că o să mergem la el cu un tort, să îl serbăm. Împlinește 81 de ani”, a declarat pentru FANATIK, soția actorului, Valeria Uritescu.

ADVERTISEMENT

Cine este Valeria, soţia lui Valentin Uritescu. Cei doi au un copil

Soția lui Valentin Uritescu îi este alături actorului de peste 50 de ani. Cei doi s-au cunoscut într-un tramvai, la Brăila. A invitat-o la o prăjitură, la cofetărie, și de atunci au rămas împreună pentru toată viața.

Pe atunci, Valentin Uritescu era actor la Teatrul Maria Filotti din localitate, iar Valeria nu ratase niciun spectacol de teatru. Se abonase la toate premierele și nu rata nicio piesă transmisă la radio.

ADVERTISEMENT

 „Eram laborantă la combinatul de la Chişcani. Toţi banii îi dădeam pe cărţi, cosmetice şi îmbrăcăminte. Pasionată de teatru, mă abonasem la toate premierele Teatrului Maria Filotti şi nu scăpam nici o piesă transmisă la radio. Văzusem spectacolul Sfântul Ioan, unde Valentin interpretase un personaj plin de sensibilitate, şi-l plăcusem foarte mult. În tramvai mă privea mereu.

Mi-am zis: Doamne, n-am eu norocul să mă agaţe!, dar a coborât odată cu mine, m-a invitat la o prăjitură şi m-a întrebat dacă mă poate conduce până acasă. La despărţire m-a sărutat pe obraji şi mi-a părut rău că nu a făcut-o pe gură”, povestea Valeria Uritescu pentru larevista.ro.

ADVERTISEMENT

Cei doi soți au împreună un băiat, pe nume Bogdan, care a devenit tot actor. De-a lungul anilor, mariajul lor a fost pus la încercare, iar Valeria i-a iertat actorului toate escapadele amoroase. Valentin Uritescu dezvăluia, în trecut, că își iubea soția, dar cu toate acestea a avut motive să-i fie infidel.

Valentin Uritescu susținea că între el și soția lui n-a existat pasiune în dormitor. Actorul a declarat, în numeroase rânduri,că pasiune a simțit pentru cele trei femei care au fost ca un cutremur devastator pentru acesta, după cum s-a exprimat chiar el.

”De toate astea n-am avut parte cu nevasta mea, care şi astăzi nu poate dormi fără chiloţi. Am găsit ce vroiam să trăiesc cu ea la cele trei”, a declarat actorul pentru larevista.ro.

De ce nu s-a cununat religios Valentin Uritescu cu soţia sa

Valentin Uritescu nu s-a cununat religios cu soția lui, Valeria, întrucât aceasta nu a dorit. Motivul este unul foarte simplu: „nu credea în preoţi”. Peste ani, însă, Valeria Uritescu a declarat că-și regretă refuzul de a merge în faţa altarului, la braț cu partenerul ei de viață. Între timp, femeia a realizat că biserica este casa lui Dumnezeu și că nu toți preoții au vicii.

„Într-un final, da, am regretat. Eu credeam doar în Dumnezeu. Toate celelalte le-am considerat rânduieli ale oamenilor, ori Valentin m-a făcut să-mi schimb părerea. Am înţeles că biserica este casa Domnului şi că nu toţi preoţii sunt vicioşi”, declara Valeria Uritescu, pentru aceeași sursă.

Valeria şi Valentin Uritescu s-au căsătorit în urmă cu 54 de ani la Brăila, tot acolo unde s-au cunoscut. Cei doi s-au cununat civil, numai după ce actorul a aruncat cu un cuţit într-o uşă. Înainte el i-a spus femeii iubite că, dacă lama ascuţită se înfige în lemn, o va lua de nevastă. Cuțitul a rămas blocat în lemn, iar actorul s-a ţinut de cuvânt.

ADVERTISEMENT