Îndrăgostiţii sărbătoresc Valentine’s Day chiar în mijlocul săptămânii, în 2018!

Filon Stan   
in Cele mai citite
07/02/2018, 18:09
Îndrăgostiţii sărbătoresc Valentine’s Day chiar în mijlocul săptămânii, în 2018!

Valentine’s Day, Sfântul Valentin sau Ziua Îndrăgostiţilor, aşa cum mai este cunoscută, se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 14 februarie, iar anul acesta, în 2018, va cădea chiar în mijlocul săptămânii, într-o zi de miercuri.

Cu toate că noi, românii, avem propria sărbătoare închinată iubirii, Dragobetele, care se sărbătoreşte la distanţă de doar 10 zile, pe 24 februarie, Valentine’s Day a reuşit să prindă tot mai mult teren şi să devină o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului. În plus, Sfântul Valentin, în credinţa ortodoxă se sărbătoreşte pe data de 30 iulie.

Valentine’s Day, sărbătorită în mijlocul săptămânii, în anul 2018

Valentine’s Day  este şi ziua preferată când se celebrează căsătoriile de probă, dar şi ziua când cele mai multe femei sunt cerute în căsătorie. Cu toate că nu s-au depistat întocmai rădăcinile acestei sărbători, se crede că Valentine’s day îşi are originea în secolul al III-lea, pe vremea împăratului roman Claudius al II-lea care, pentru a-şi potenţa armata, a interzis căsătoriile între tineri.

Episcopul Valentin din Terni, însă, nu a dorit să se supună acestei porunci şi a continuat să cunune cuplurile de îndrăgostiţi în secret. Pentru nesupunerea sa, episcopul Valentin a fost condamnat la moarte pe data de 14 februarie.  Legendele amintesc că înainte de a muri, episcopul Valentin a trimis tuturor celor dragi scrisori de adio pe care le-a semnat cu mesajul: „Aminteste-ti de Valentin al tau”. 

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali, pariu nebun! România joacă semifinala la următorul CM

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.