News

Valer Dorneanu, președintele CCR, după victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO: ”Nu am niciun sentiment”

05.05.2020 | 14:23
Valer Dorneanu presedintele CCR dupa victoria Laurei Codruta Kovesi la CEDO Nu am niciun sentiment
Valer Dorneanu, președintele CCR, după victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO: ”Nu am niciun sentiment”. Sursa: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a avut prima reacție după victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO. Șeful Curții a spus că nu-l încearcă niciun sentiment în aceste momente.

Valer Dorneanu, președintele CCR, după victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO: ”Nu am niciun sentiment”

Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale din România, a avut o primă reacție după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi în procesul prin care fosta șefă DNA a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef instituției pe care o conducea.

ADVERTISEMENT

”Nu am niciun sentiment, nici de bucurie, nici de nimic. Nu am de gând să fac niciun comentariu. Nu îmi permite statutul să dau declarații publice cu privire la o decizie a uneia din cele 3 mari instanțe.

Vă dați seama că nu pot comenta asa ceva. Se vor face comentarii la adresa noastră, este evident, că de-aia este democrație”, a spus Dorneanu, pentru Hotnews.

ADVERTISEMENT

Kovesi, victorie la CEDO

Laura Codruța Kovesi a avut câștig de cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA.

La începutul lui 2019, fosta șefă DNA a contestat faptul că decizia de revocare a Curții Constituționale a fost luată deși nu a avut calitatea de parte în conflictul soluționat de instanța constituțională. E a mai specificat faptul că nu a avut posibilitatea de a se apăra și nici de a contesta decizia Curții Constituționale.

ADVERTISEMENT

Kovesi, revocată de la DNA, numită procuror-șef european

La scurt timp după ce a fost revocată de la conducerea DNA, Laura Codruța Koveși a devenit de procuror șef european în septembrie 2019.

În lupta pentru acest post, fosta șefă a anti-corupției din România a primit nu mai puțin de 17 voturi din cele 22 posibile și a câștigat fără drept de apel scrutinul.

ADVERTISEMENT

Laura Codruța Kovesi a spus, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a concluzionat că demiterea sa de la șefia DNA a fost abuzivă, că aceasta este o decizie importantă pentru independența procurorilor.

ADVERTISEMENT