Sport

Valerică Găman, gafă monumentală în CFR Cluj – Universitatea Craiova. Și-a dat autogol în “stilul Bănel Nicoliță”. Video

CFR Cluj și-a făcut viața ușoară în derby-ul cu U Craiova în mai puțin de o jumătate de oră. Muhar și autogolul lui Găman, aproape au rezolvat meciul.
11.09.2022 | 22:41
Valerica Gaman gafa monumentala in CFR Cluj  Universitatea Craiova Sia dat autogol in stilul Banel Nicolita Video
Valerică Găman și-a surprins propriul portar, David Lazar, cu un autogol de ”finețe” în CFR Cluj - Universitatea Craiova. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

De ce s-a temut Mirel Rădoi nu a scăpat. Tehnicianul Universității Craiova anticipa un duel mai mult decât dificil în derby-ul cu CFR Cluj, dar nu se gândea că un jucător al său va fi decisiv pentru adversari.

Valerică Găman, execuție de biliard, în proprie poartă

Meciul din Gruia a început în clasica notă de studiere a adversarului, dar echipele au trecut destul de repede peste. Burcă a fost aproape de deschiderea scorului încă din minutul 6, cu e execuție spectaculoasă.

ADVERTISEMENT

A urmat golul de generic al lui Muhar din minutul 17. Croatul a prins un șut de zile mari, de la aproximativ 30 de metri, la care portarul David Lazar nu a avut ce face.

După alte zece minute de joc Valerică Găman a comis o greșeală uriașă. La o fază care nu anunța vreun pericol iminent, apărătorul central al oltenilor a trimis o minge spre propriul portar, fără măcar să se asigure că acesta este într-o poziție în care o poate prelua.

ADVERTISEMENT

Deși nu a avut intensitate, balonul a avut o traiectorie perfectă spre buturile lui Lazar care nici de această dată nu a mai putut interveni salvator.

Goalkeeper-ul Universității Craiova a încercat să oprească mingea, dar a ajuns prea târziu, după ce aceasta a depășit cu toată circumferința linia porții.

ADVERTISEMENT

Execuția apărătorului oltean a amintit de ”tonto golul” lui Bănel Nicoliță din 1 noiembrie 2006 din Liga Campionilor, în partida Real Madrid – Steaua 1-0.

Takayuki Seto a marcat autogolul anului în România

Nefericita execuție a lui Valerică Găman vine la doar o zi distanță după o altă ”reușită” de excepție, în proprie poartă, a lui Takayuki Seto.

ADVERTISEMENT

Japonezul a deschis scorul în disputa dintre nou promovatele FC Hermannstadt și Petrolul Ploiești, câștigată de sibieni cu 2-1. Asiaticul a trimis o minge înaltă care a poposit în vinclul porții lui Vâlceanu.

Execuția ”de finețe” a lui Takayuki Seto poate candida cu șanse reale de a câștiga titlul de ”autogolul anului în România”.

ADVERTISEMENT