Carousel hot news

Argăseală, ultimul mohican! “Am dus lupte grele cu Dinu Gheorghe!”

Valeriu Argăseală este la ora actuală cel mai longeviv preşedinte din Liga 1 Betano, iar povestea aducerii sale în conducerea echipei lui Gigi Becali este una interesantă. FANATIK.RO a aflat că...
Autor: Daniel Vlad | 07.11.2017 | 13:21
Argăseală, ultimul mohican!

Valeriu Argăseală este la ora actuală cel mai longeviv preşedinte din Liga 1 Betano, iar povestea aducerii sale în conducerea echipei lui Gigi Becali este una interesantă. FANATIK.RO a aflat că fostul arbitru a fost adus la Steaua chiar de către Mihai Stoica, în urmă cu 14 ani, după ce Gigi Becali preluse cu surle şi trâmbiţe formaţia roş-albaştrilor de la Viorel Păunescu.

La vremea respectivă Meme a considerat că actualul preşedinte al vicecampionilor este omul perfect să îl înlocuiească pe Cornel Cacoveanu, cel care făcuse parte până atunci din echipa de lucru la Steaua a lui Viorel Păunescu. După ce a strins date în stânga şi în dreapta, Mihai Stoica a decis în 2003 contactarea lui Valeriu Argăseală şi i-a propus acestuia să vină la Steaua, dar nu înainte să obţină şi acordul noului patron al roş-albaştrilor, Gigi Becali. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Valeriu Argăseală a obţinut dreptul de semnătură!

Însă, după ce Valeriu Argăseală a venit la Steaua ulterior acesta a intrat în graţiile patronului Gigi Becali, iar după o perioadă a reuşit să obţină şi dreptul de semnătură pentru transferuri şi pentru acte importante chiar în detrimentul omului care îl adusese la echipă în 2003, Mihai Stoica. Din cauza unor probleme cu impresarii lui Elton şi Andrey Nazario, pentru refuzul lui Gigi Becali de a mai achita nişte comisioane negociate de Meme cu agenţii respectivi , Steaua a fost dată în judecată de aceştia, iar fostul manager general a intrat în dizgraţia latifundiarului din Pipera.

Dar după unele discuţii mai aprinse cu patronul roş-albaştrilor pe tema acestui subiect, Mihai Stoica a decis pentru prima dată la vremea respectivă să plece de la Steaua după o perioadă de 5 ani petrecuţi în Ghencea. Meme a lucrat în primul său mandat la Steaua între 2002-2007. Ulterior Argăseală a luat puterea absolută la conducereclubului mai ales că dobândise şi dreptul de semnătură. Însă, în 2006 cu Valeriu Argăseală în funcţia de preşedinte al Stelei echipa lui Gigi Becali a obţinut şi cea mai mare performanţă de după Revoluţie a unei echipe româneşti. Roş-albaştrii au eliminat Rapidul în sferturile de semifinală a Cupei UEFA şi s-au calificat în semifinalele aceste competiţii acolo unde au fost eliminaţi în dublă manşă de Middlesbrough.

Argăseală are şi bile negre în cei 14 ani!

Însă povestea lui Valeriu Argăseală în cei 14 ani de când se află la conducerea vicecampionilor nu s-a derulat doar cu lapte şi miere. Preşedintele roş-albaştrilor a înregistrat şi eşecuri în mandatul său, în special cu pierderea unor jucători importanţi din echipă sau cu aducerea unor fotbalişti la Steaua. După lungi discuţii preşedintele Stelei nu a mai reuşit să îi convingă pe Tătăruşanu, Arlauskis, Prepeliţă sau Latovlevici să semneze prelungirea contractelor cu Steaua, iar Gigi Becali a pierdut foarte mulţi bani din cauza acestui motiv. În plus, sub coordonarea lui Valariu Argăseală au fost aduşi la Steaua jucători precum Bibişkov, Tininho sau Grzelak, după preşedintele campionilor şi Marius Ianuli s-au ocupat pe atunci de campania de achiziţii de la vremea respectivă. Cei trei fotbalişti au fost daţi afară ulterior de la Steaua.

Valeriu Argăseală a vorbit pentru FANATIK.RO despre cei 14 ani pe care i-a petrecut până în prezent la Steaua :

“Nici nu ştiu când au trecut aceşti 14 ani de când mă aflu la Steaua. Unul dintre preşedinţii de club cu care am dus lupte grele în prima divizie a fost Dinu Gheorghe pe vremea în care dânsul activa la Rapid, Ca orice om am avut în aceşti ani şi bune şi rele”, a spus Argăseală.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!