Sport

FCSB e în vrie, Vali Argăseală s-a refugiat în poezie. Versurile despre război, care l-au impresionat pe Costică Budescu, fanul numărul 1 al poetului

Președintele FCSB-ului, Valeriu Argăseală s-a refugiat în poezie. Versurile despre războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina l-au impresionat chiar și pe Constantin Budescu.
04.03.2022 | 09:57
FCSB e in vrie Vali Argaseala sa refugiat in poezie Versurile despre razboi care lau impresionat pe Costica Budescu fanul numarul 1 al poetului
Constantin Budescu e mare fan al poeziilor compuse de Valeriu Argăseală. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

FCSB a suferit în această etapă cea de-a doua înfrângere consecutivă, scor 0-1, cu FC Argeș, dar Valeriu Argăseală e cu gândul la războiul din Ucraina. În cea mai recentă poezie a sa, acesta militează pentru pace și își exprimă speranța că dictatorii lumii vor dispărea cu toții într-o bună zi.

Valeriu Argăseală se revoltă împotriva războiului din Ucraina prin poezie. Versurile l-au impresionat pe Constantin Budescu

Ce-ar fi ca într-o bună zi

Toți dictatorii lumii să dispară

Și-n est sau vest sau nord sau miazăzi

Să nu mai fie granițe de țară

 

Să fie pentru toți aceeași limbă

Să nu existe inegalități

Să vină ziua când ceva se schimbă

Așa cum s-a schimbat și-n alte dăți

 

Să nu mai fie bombe și nici foame

Pe cer doar porumbeii albi să zboare

Să adunăm iubirea de la mare

Cum apa se adună din izvoare

 

Și-n lumea asta fără răutate

Fără tâlhari sau hoți sau criminali

Cei fără pașapoarte ștampilate

Să fim noi cetățenii ideali

 

Și dacă lumea asta o să fie

Chiar dacă poate noi nu vom mai fi

Măcar un singur lucru să se știe

Că nu se poate fără a iubi”, este poezia compusă de Valeriu Argăseală.

Mare fan al operelor sale lirice, Constantin Budescu a distribuit imediat versurile pe contul personal de Instagram. „Multumesc, Valeriu Argăseală”, a scris fostul jucător al roș-albaștrilor, actualmente la FC Voluntari, în dreptul postării.

ADVERTISEMENT

Argăseală a publicat în 2017 un volum de poezii

De altfel, dragostea lui Valeriu Argăseală pentru poezie nu mai este un secret pentru nimeni. În 2017, acesta debuta ca scriitor cu un volum intitulat sugestiv „Suflete reci. Cu mult mai singuri decât ieri”, publicat la Tracus Arte, editura sculptorului Florin Codre.

În plus, câștigătorul primului sezon al concursului Vocea României, Ștefan Stan a promis că va compune un cântec pe versurile oficialului de la FCSB. Cei doi sunt foarte buni prieteni.

ADVERTISEMENT

Eu, cu tati Argăseală mă știu foarte bine. Nu știu dacă am voie să spun, sper să nu te superi, tăticule, dacă mă asculți. Compune poezii, chestii foarte lungi și foarte mișto, foarte tari, și stăm și comentăm.

Îmi zice: ‘hai, mă, fă și tu o piesă cu ce-ți trimit aici’. Îi zic: ‘dacă vreodată am idei legate de ceva anume, din ce-mi trimiți aici, cu mare drag o voi face. Probabil că o să-i fac o piesă lui nea Vali. 

ADVERTISEMENT

E foarte dificil să scrii versuri la o piesă, trebuie să aibă o melodicitate. Ar trebui să-i dau o idee de piesă, iar pe ideea aceea să creeze dânsul”, a declarat îndrăgitul artist, conform as.ro.

  • 66 de ani a împlinit Valeriu Argăseală în 14 august 2021
  • Acesta se află de 12 ani în staff-ul administrativ al FCSB-ului
ADVERTISEMENT

(P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 2,12 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!