News

Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinarea cu a treia doză ar putea începe din septembrie. Ce a spus despre valul patru

Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinarea cu a treia doză. Acesta a făcut declarații și despre valul patru.
27.07.2021 | 15:36
Valeriu Gheorghita anunta ca vaccinarea cu a treia doza ar putea incepe din septembrie Ce a spus despre valul patru
ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că din luna septembrie ar putea avea loc vaccinarea cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinarea cu a treia doză ar putea începe din septembrie

În această categorie vizată de vaccinarea împotriva COVID-19 cu această doză suplimentară este personalul medical, dar și persoanele vârstnice, care au peste 65 de ani sau cei care au boli cronice și sunt mai vulnerabili.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut marți de Valeriu Gheorghiță, care a mai vorbit și despre faptul că țara noastră se află pe o pantă ascendentă în ceea ce privește numărul de cazuri de coronavirus.

“Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza 3”, a spus Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre valul al patrulea de infectări care ar putea veni în țara noastră și a vorbit despre faptul că România se află deja la începutul acestuia.

“Suntem pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri, iar persoanele cu boli cronice trebuie protejate”, a mai declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Valul patru al pandemiei a început deja, anunță Valeriu Gheorghiță

Acest lucru este necesar mai ales pentru că există un trend crescător în ceea ce privește îmbolnăvirile cu Delta, ceea ce este tulpina Indiana acestui virus, care este extrem de infecțioasă, după cum au spus autoritățile: “extrem de infecțioasă, care presupune spitalizare și forme de boală mai grave”.

Decizia privind vaccinarea cu cea de-a treia doză vine chiar în aceste condiții în care numărul de cazuri de infectare este în creștere, iar multe persoane sunt vulnerabile.

ADVERTISEMENT

În țara noastră s-au înregistrat în total 127 de cazuri de îmbolnăviri cu tulpina indiană a coronavirusului, iar 26 de infectări au fost doar în ultimele șapte zile.

Cinci dintre acești pacienți au decedat și evoluția este una îngrijorătoare, după cum a spus coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră.
 
“Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale ce provoacă îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21 la peste 6,8% în săptămâna 29.

Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu varianta Delta”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, într-o conferinţă de presă, marţi.

ADVERTISEMENT