News

Valeriu Gheorghiță, atac dur la medicii românii care vaccinează ”la chiuvetă”: ”Sper să fie pedepsiți”

Coordonatorul campaniei de imunizare din România, Valeriu Gheorghiță, îi atacă dur pe medicii implicați în eliberarea de certificate de vaccinare false și vaccinează ”la chiuvetă”. Oficialul cere pedepsirea acestora.
11.11.2021 | 17:59
Valeriu Gheorghita atac dur la medicii romanii care vaccineaza la chiuveta Sper sa fie pedepsiti
ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 (CNCAV) din România, colonel-medic Valeriu Gheorghiță, nu face nicio concesie în privința pedepsirii medicilor care eliberează certificate false de vaccinare.

Joi, într-o conferință de presă, șeful CNCAV a afirmat că implicarea cadrelor medicale în așa-zisa ”vaccinare la chiuvetă” este ”de netolerat, de neacceptat şi de neînţeles”.

ADVERTISEMENT

Medicii români care au practicat vaccinarea ”la chiuvetă”, criticați dur de Valeriu Gheorghiță

Săptămânal, în România sunt depistate tot mai multe cazuri în care cadre medicale sunt ridicate de Poliție sub acuzația de vaccinare ”la chiuvetă”. Chiar joi, un astfel de caz a fost semnalat în județul Gorj. O asistentă a unui cabinet medical cerea sume mari de bani pentru a-i vaccina fictiv pe oameni.

Despre acest caz și despre precedentele, a vorbit șeful campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiță. Întrebate cum se poate lupta împotriva cadrelor medicale implicate în eliberarea de certificate de vaccinare false, acesta a răspuns:

ADVERTISEMENT

”Foarte greu, aceasta este realitatea. Luptăm foarte greu, dar eu sper ca fiecare persoană care a făcut şi s-a dezis de la profesia medicală şi de la ce a fost învăţat să plătească pentru asta.

Cer întregului corp medical să se delimiteze de astfel de persane care aruncă cu noroi în toată munca oamenilor o muncă uriaşă, cu pierderi uriaşe. Este de netolerat, de neacceptat şi de neînţeles”, a spus șeful CNCAV.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță cere pedepsirea celor care vaccinează ”la chiuvetă”

Dr. Gheorghiță și-a exprimat speranța ca instituțiile statului să ia atitudine în aceste cazuri, iar acei medici care încalcă legea să fie pedepsiți.

”Sper să fie pedepsiţi şi am certitudinea că instituţiile statului îşi vor face datoria şi vor aplica litera legii pentru fiecare caz pentru că nu cred că cineva are o explicaţie logică pentru aceste lucruri”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISEMENT

Asistenta din judeţul Gorj a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind suspectată că a luat mită de la cel puţin 22 de persoane pentru a le elibera adeverinţe de vaccinare, fără ca persoanele să fi fost imunizate. Aceasta este acuzată că primea între 500 şi 2.000 de lei pentru adeverințele eliberate în fals.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunța că un număr de 366 de dosare penale sunt în lucru, privind posibile fraude înregistrate în procesul de eliberare a peste 1.100 de certificate şi adeverinţe de vaccinare.

Conform celor de la MAI, în aceste dosare sunt cercetate 868 de persoane, se arată într-un comunicat.

ADVERTISEMENT