ADVERTISEMENT
News

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale, s-a vaccinat anti-Covid. Video

Autor: Robert Cristea | 05.01.2021 | 10:38
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale, s-a vaccinat anti-Covid. Video
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale, s-a vaccinat anti-Covid. Foto: colaj Facebook

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat anti-Covid marți, 5 ianuarie, la ora 9:00 dimineața.

ADVERTISEMENT

Momentul a avut loc la Centrul din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București.

Medicul militar a mai rămas încă 15 minute într-un salon pentru a vedea dacă are reacții adverse. ”E normal ca după atâtea luni de oboseală să fim mișcați de ezitare și neîncredere”, a precizat, ulterior, Valeriu Gheorghiță, conform Gândul.ro

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat anti-Covid. ”Este timpul să limităm tragediile și pierderile”


După ce s-a vaccinat, medicul a făcut câteva declarații prin care a ținut să precizeze că antidotul este soluția pentru a ieși din pandemie.

„Este un moment pe care l-am așteptat atâtea luni să apară un vaccin care să îndeplinească. Astăzi, știința este alături de oameni și ne-a oferit apariția într-un timp scurt un vaccin care este eficient și sigur.

ADVERTISEMENT

Sunt onorat și mândru că împreună cu colegii mei de la comitetul de vaccinare ne ocupăm de campania de vaccinare la nivel național. În imediata perioadă, ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au nevoia cea mai mare. Vaccinul este soluția prin care putem să revenim la normalitate.

Este timpul să limităm tragediile și pierderile. E normal ca după atâtea luni de oboseală să fim mișcați de ezitare și neîncredere, e firesc, dar sunt încrezător că împreună putem să risipim acest virus a neîncrederii. E important să avem încredere în sistemul medical. Doar împreună putem să ieșim din pandemie”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

România va primi aproximativ 750 de mii de doze în prima lună a anului 2021. Medicul a precizat că sunt făcute deja peste 90.000 de programări pentru vaccinare.

„Pentru toată luna ianuarie, inclusiv tranşa din decembrie, vorbim de circa 750.000 de doze, deci practic acest număr de doze este suficient pentru a acoperi prima etapă”, a transmis medicul militar.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!