ADVERTISEMENT
News

Valeriu Gheorghiță dă explicații despre modul cum acționează vaccinul anti-Covid în organism

Autor: Robert Cristea | 05.01.2021 | 16:16
Valeriu Gheorghiță dă explicații despre modul cum acționează vaccinul anti-Covid în organism
Valeriu Gheorghiță, explicații despre modul cum acționează vaccinul anti-Covid în organism. Sursa foto: Colaj Fanatik

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat cum acționează vaccinul anti-Covid-19 în organism.

ADVERTISEMENT

Activitatea de vaccinare a început, luni, 4 ianuarie, în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical.

Există în continuare multe întrebări legate de modul cum acționează vaccinul anti-Covid în corp și care sunt efectele produse de acesta. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul V. Gheorghiță, a oferit câteva explicații importante.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul anti-Covid: ”Încă nu se ştie care e nivelul de prevenire al infecţiei cu acest virus”

„Acest vaccin antrenează răspunsul imun al organismului uman, îl pregăteşte pentru momentul în care se va întâlni eventual cu acest virus şi va împiedica multiplicarea virusului în organism şi va împiedica apariţia bolii”, a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit Antena 3.

Nu se știe momentan dacă serul garantează o imunizare de 100%. Medicul a venit cu mai multe lămuriri.

„Vaccinurile au o eficacitate de peste 95% faţă de îmbolnăvirea prin COVID-19. Încă nu se ştie care e nivelul de prevenire al infecţiei cu acest virus, adică dacă acea persoană poate să mai facă o infecţie”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei naționale s-a vaccinat azi, 5 ianuarie. Momentul a avut loc la Centrul din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București. După ce s-a vaccinat, medicul a făcut câteva declarații.

„Este un moment pe care l-am așteptat atâtea luni să apară un vaccin care să îndeplinească. Astăzi, știința este alături de oameni și ne-a oferit apariția într-un timp scurt un vaccin care este eficient și sigur. Sunt onorat și mândru că împreună cu colegii mei de la comitetul de vaccinare ne ocupăm de campania de vaccinare la nivel național. În imediata perioadă, ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au nevoia cea mai mare. Vaccinul este soluția prin care putem să revenim la normalitate.

ADVERTISEMENT

 Este timpul să limităm tragediile și pierderile. E normal ca după atâtea luni de oboseală să fim mișcați de ezitare și neîncredere, e firesc, dar sunt încrezător că împreună putem să risipim acest virus a neîncrederii. E important să avem încredere în sistemul medical. Doar împreună putem să ieșim din pandemie”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!