News

Valeriu Gheorghiță, date noi despre starea femeii care a suferit un șoc anafilactic după vaccinare

22.02.2021 | 23:52
Valeriu Gheorghiță, date noi despre starea femeii care a suferit un șoc anafilactic după vaccinare
Valeriu Gheorghiță, date noi despre starea femeii care a suferit un șoc anafilactic după vaccinare. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră, a venit cu date noi despre starea femeii care a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea anti-Covid cu serul de la AstraZeneca.

În acest moment, femeia este internată într-un spital din Slatina, însă din fericire este în stare foarte bună şi cel mai probabil marţi va fi externată, anunță medicul militar.

ADVERTISEMENT

Coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a mai spus, luni seară, că personalul medical a reacționat cu promptitudine în acest caz.

Care e starea femeii care a suferit un șoc anafilactic după vaccinare. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Medicul Valeriu Gheorghiță a venit cu noi informații despre femeia de 46 de ani care a suferit o reacţie anafilactică la câteva minute după imunizarea cu vaccinul produs de AstraZeneca. Aceasta este internată într-un spital din Slatina, se află în stare foarte bună şi cel mai probabil marţi va fi externată.

ADVERTISEMENT

”Starea persoanei este foarte bună în momentul de faţă şi, din datele furnizate, urmează să fie externată în zilele următoare, probabil chiar mâine. Este de remarcat şi de subliniat faptul că personalul medical a reacţionat cu promptitudine, au cunoscut procedurile, s-a administrat adrenalină şi tot ce trebuie în cazul în care se instalează o astfel de reacţie.

Eu aş putea sublinia un aspect, dacă ne aducem aminte, chiar din primele zile de la debutul campaniei de vaccinare în Marea Britanie s-au semnalat două cazuri de reacţie anafilactică la persoane cu istoric de şoc anafilactic în antecedente.

Reacţia anafilactică este una foarte rară, din datele pe care noi le avem la dispoziţie apar circa 2,5 până la 5 cazuri la cel puţin un milion de doze administrate, este o evaluare făcută în Statele Unite pe circa 17-18 milioane de doze fără să se înregistreze cazuri de deces din acest punct de vedere”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, luni seară, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Medicul Gheorghiță a mai subliniat faptul că, deși reprezintă o reacţie adversă majoră, şocul anafilactic are o evoluţie favorabilă dacă personalul medical recunoaşte la timp reacţia şi administrează tratamentul corect.

Reacție severă la vaccinul AstraZeneca, anunțată luni

Luni, 22 februarie, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunţat că o femeie de 46 de ani a avut o reacţie severă, anafilactică, la scurt timp după ce i s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca, ea nefiind cunoscută cu alergii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri