News

Valeriu Gheorghiță: „Încărcătura virală a persoanelor infectate cu varianta Delta este de 1.000 de ori mai mare”

Vaaleriu Gheorghiță a explicat că încărcătura virală a oamenilor infectați cu varianta Delta a coronavirusului este de 1.000 de ori mai mare decât în cazul celor infectați cu restul tulpinilor
24.08.2021 | 16:10
Valeriu Gheorghita Incarcatura virala a persoanelor infectate cu varianta Delta este de 1000 de ori mai mare
ADVERTISEMENT

Prezent la o ședință a Consiliul Naţional al Audiovizualului, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre importanța imunizării copiilor peste 12 ani.

În cadrul discuției, medicul a explicat și cât de periculoasă este varianta Delta a virusului. Potrivit acestuia, media de vârstă a oamenilor care au decedat a crescut, iar procentul celor care au murit, deși nu sufereau de alte boli, a crescut.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță: „Încărcătura virală a persoanelor infectate cu varianta Delta este de 1.000 de ori mai mare”

Valeriu Gheorghiță a explicat că varianta Delta afectează și oamenii mai tineri. S-a costatat o scădere a mediei de vârstă în cazul persoanelor care au decedat după infectare, de la 71 de ani la 68 de ani.

„Se constată o scădere a mediei vârstei de la 71 de ani la 68 de ani, deci, practic, începe să afecteze şi persoanele mai tinere. Şi dacă înainte 94% dintre persoanele care, din păcate, au decedat, prin COVID-19 aveau comorbidităţi, în momentul de faţă acest procent a scăzut la 88%,” a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, potrivit Libertatea.

ADVERTISEMENT

„Deci, practic, 12% din persoanele care şi-au pierdut viaţa în ultima lună din cauza COVID-19 au fost persoane care nu aveau boli asociate. Or, asta ne ridică această problemă legată de posibilitatea de a declanşa forme mai grave,” a  subliniat Valeriu Gheorghiță.

„Şi este cumva logic, pentru că încărcătura virală a persoanelor infectate cu varianta Delta este, se pare, de 1.000 de ori mai mare decât la persoanele infectate cu formele anterioare,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Campanie de promovare a vaccinării pentru copiii peste 12 ani

Secretariatul General al Guvernului a transmis o solicitare Consiliului Naţional al Audiovizualului cu privire la difuzarea unor spoturi pentru vaccinarea împotriva Covid-19 a copiilor peste 12 ani, în regim de campanie de interes public.

În sedința de marți, respectiva cerere a fost aprobată. Valeriu Gheorghiță a fost prezent la dezbaterea online și a oferit detalii cu privire la gravitatea infectării cu tulpina Delta.

ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a subliniat că respectiva variantă are o transmisibilitate crescută în cazul copiilor și în general al tinerilor.

El a precizat că respectivele clipuri se adresează, în special, părinților și reprezentanților legali ai minorilor de peste 12 ani.

„Ce-ai face ca să-ţi ştii mereu copilul în siguranţă. Copiii sunt şi ei expuşi la infectare şi pot transmite COVID-19. Alege să-i vaccinezi pe ai tăi pentru a se putea bucura în siguranţă de copilărie. O campanie a Guvernului României şi UNICEF”, este mesajul transmis de respectivele spoturi. Acestea au între 30 şi 60 de secunde și vor fi difuzate pentru trei luni, atât la TV, cât și în mediul online.

ADVERTISEMENT