Valeriu Gheorghiță liniștește populația. Vaccinarea anti-Covid va fi ”gratuită și voluntară”

Robert Cristea   
în HotNews
21/11/2020, 17:27
Valeriu Gheorghiță liniștește populația. Vaccinarea anti-Covid va fi ”gratuită și voluntară”
Cine sunt primii români care nu vor beneficia de vaccinul anti Covid-19. Anunț oficial. Sursa foto: hepta.ro

Medicul militar, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre vaccinarea anti-COVID. Acesta va fi coordonatorul procesului și a ținut să precizeze din nou că vaccinarea va fi gratuită și voluntară.

România se așteaptă să primească în decembrie prima tranșă de doze comandată de Uniunea Europeană. Dacă antidotul nu este aprobat până atunci, în ianuarie va sosi o tranșă dublă.

”Dacă România va primi prima tranșă în luna ianuarie, ar fi vorba despre aproximativ 2,4 milioane de doze de vaccin,”  a spus Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea anti-COVID nu este obligatorie

Valeriu Gheorghiță liniștește populația. Vaccinarea anti-Covid va fi ”gratuită și voluntară”
Foto: Facebook

”Vaccinul va fi gratuit pentru toată lumea. Este foarte important de știut că vaccinarea este gratuită și voluntară, după o informare prealabilă a persoanelor în ceea ce privește beneficiile și riscurile vaccinului.” – Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Medicul militar precizase ieri, conform Hotnews, câte doze va primi în total România.

”România va primi de la Comisia Europeană vaccin pentru 10,7 milioane de persoane. (…) Este posibil ca în a doua jumătate a lunii decembrie să înceapă procesul de distribuire a vaccinului în țările membre UE”, a declarat acesta.

Coordonatorul de campanie a vorbit și despre latura logistică. Medicii se vor vaccina în spitale, dar ”celelalte categorii se vor putea vaccina la medicii de familie și la centre de vaccinare fixe și mobile”.

”Va exista un centru principal de recepție, vor fi centre regional și ulterior, descentralizat, centre locale de vaccinare în toată țara. Pentru centrul principal de recepție a vaccinului sunt luate în calcul mai multe scenarii, însă este foarte posibil ca acesta să fie Institutul Cantacuzino.” – Valeriu Gheorghiță.

Mai multe companii farmaceutice sunt aproape să livreze un vaccin anti-COVID. Fondatorul și directorul BioNTech, cercetătorul Ugur Sahin, a anunțat că lansarea vaccinului împotriva noului coronavirus este posibilă în luna decembrie. Vineri a fost depusă cererea pentru autorizare în America, iar săptămâna viitoare va fi depusă în Europa.

Închide ×