News

Valeriu Gheorghiță, mesaj de Paște pentru români: ”Parcurgem o perioadă extrem de dificilă”

30.04.2021 | 23:57
Valeriu Gheorghita mesaj de Paste pentru romani Parcurgem o perioada extrem de dificila
ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță a transmis un mesaj de Paște pentru români. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a pus accentul pe solidaritate.

Medicul militar a lăudat în mesajul său persoanele care se află ”la datorie, în unitățile medicale, în centrele de vaccinare și în stradă, în sprijinul efortului de revenire la normalitate”.

ADVERTISEMENT

Ce mesaj transmite Valeriu Gheorghiță de Paște? ”Cea mai importantă lecție rămâne lecția solidarității”

”Ne aflăm într-un moment plin de încărcătură emoțională – suntem în prejma sărbătorilor Pascale.

Mesajul meu se adresează tuturor celor de acasă, dumneavoastră, precum și tuturor celor care astăzi de află la datorie, în unitățile medicale, în centrele de vaccinare și în stradă, în sprijinul efortului de revenire la normalitate.

ADVERTISEMENT

Parcurgem o perioadă extrem de dificilă, cu multe restricții, însă cea mai importantă lecție rămâne lecția solidarității”, spune Valeriu Gheorghiță.

„Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că prin vaccinare alegem calea sigură și eficientă de revenire la normalitate. Vă doresc tuturor sărbători liniștite cu pace, sănătate și cu liniște sufletească alături de cei dragi. Sărbători binecuvântate”, declară medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

78.612 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România. Dintre acestea, 62.717 au fost vaccinate cu Pfizer, 8.273 cu Moderna și 7.622 cu AstraZeneca. De la debutul campaniei de vaccinare, 3.303.419 persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri, 1.937.033 primind și rapelul.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 88 de reacții adverse – 53 la Pfizer, 28 la Moderna și 7 la AstraZeneca. De la debutul campaniei de vaccinare, numărul total al reacțiilor adverse a fost de 14.125 (2,7/1000 doze administrate). Alte 143 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

ADVERTISEMENT
  • Vaccinul Pfizer-BioNTech se administrează din data de 27 decembrie 2020
  • Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021
  • Vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021
ADVERTISEMENT