News

Valeriu Gheorghiță prezintă concluziile după întâlnirea cu reprezentanții OMS. Ce măsuri se vor lua pentru a stimula vaccinarea

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre concluziile care au reieșit după întâlnirea cu reprezentanții OMS. Medicul a explicat ce măsuri se vor lua pentru stimularea vaccinării.
18.10.2021 | 22:29
Valeriu Gheorghita prezinta concluziile dupa intalnirea cu reprezentantii OMS Ce masuri se vor lua pentru a stimula vaccinarea
ADVERTISEMENT

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 (CNCAV), a prezentat concluziile după discuțiile avute cu reprezentanții OMS pe tema situației grave din punct de vedere epidemiologic din țara noastră.

Șeful CNCAV a anunţat, luni seara, care sunt măsurile care se vor lua în curând în țara noastră pentru ca și cei mai reticenți cetățeni să fie determinați să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, despre discuțiile cu reprezentații OMS: ”Vor să susțină campania de comunicare din România”

Discuția dintre partea română, formată din medicul Gheorghiță, INSP și Ministerul Sănătății, și cei de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a durat circa două ore.

Problema vaccinării a fost punctul principal aflat pe masa întâlnirii, dat fiind faptul că imunizarea scăzută stă la baza cifrelor uriașe în privința infectărilor și deceselor din țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Da, într-adevăr, în cursul acestei dimineţi am avut o întâlnire de aproximativ două ore cu reprezentanți şi experăţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în problema vaccinării împotriva COVID-19, întâlnire la care au participat şi reprezentanţii Institutului de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii.

În principiu, în prima parte a dezbaterii au fost prezentate datele care ţin de situaţia epidemiologică extrem de complicată din România din acest moment şi evident date din perspectiva campaniei de vaccinare”, a spus Dr. Gheorghiță la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Dr. Gheorghiță: ”Este nevoie de o comunicare mult mai aplicată”. Cum se implică OMS

Potrivit datelor prezentate de medicul Gheorghiță, cea mai frecventă invocare a refuzului pentru vaccinare rămâne teama de reacţii adverse.

Dat fiind acest aspect, coordonatorul CNCAV spune că, în colaborare cu OMS, se va pune la cale un proces de comunicare mult mai aplicată pentru a se prezenta mai clar beneficiul procesului de vaccinare.

ADVERTISEMENT

În ajutorul autorităților din România, Organizația Mondială a Sănătății este dispusă să ofere materialele suport, atât materialele video cât și materiale deja elaborate care vor fi traduse în limba română.

”Din acest punct de vedere, am încercat împreună cu experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii să identificăm, în baza datelor disponibile în România şi datele pe care dumnealor de deţineau despre România.

Cea mai frecventă invocare a refuzului sau a ezitării pentru vaccinare rămâne teama de reacţii adverse şi de atunci, din această perspectivă este nevoie de o comunicare mult mai aplicată pe segmente populaţionale de grupe populaţionale, pentru că priorităţile sunt diferite de la o grupă de vârstă la alta.

De asemenea, ce este foarte important este să implicăm mai mult corpul medical şi personalul medical în ceea ce priveşte promovarea beneficiilor vaccinării. A fost apreciat faptul că personalul medical este vaccinat într-o proporţie ridicată, însă s-a transmis această necesitate de a recomanda şi vaccinarea.

Nu este suficient să ne vaccinăm noi dacă nu şi recomandăm acest lucru celor din jur, mai ales când vorbim de personal medical. Pentru acest lucru, dumnealor şi-au arătat disponibilitatea de a susţine toată campania de comunicare prin materialele suport, atât materialele video cât şi materiale deja elaborate, care vor fi traduse în limba română şi pot fi puse la dispoziţia noastră”, a mai spus Valeriu Gheorghiță la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
„Decrețeii”, loviți crunt de noua lege a pensiilor
„Decrețeii”, loviți crunt de noua lege a pensiilor
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Cum a murit de fapt Sfântul Andrei, apostolul devenit ocrotitorul românilor
Cum a murit de fapt Sfântul Andrei, apostolul devenit ocrotitorul românilor
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!