News

Valeriu Gheorghiță îndeamnă la păstrarea măsurilor de prevenție de sărbători: ”Este datoria noastră civică şi morală”

Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, colonelul Valeriu Gheorghiță, îi sfătuiește pe români să respecte măsurile de prevenție în perioada sărbătorilor.
16.12.2021 | 17:40
Valeriu Gheorghita indeamna la pastrarea masurilor de preventie de sarbatori Este datoria noastra civica si morala
ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a venit cu o serie de sfaturi pentru românii care în următoarea perioadă a sărbătorilor vor merge la petreceri.

Medicul spune că, dacă în această perioadă oamenii merg la fel și fel de reuniuni cu prietenii și familie, nu trebuie să neglijeze măsurile de prevenție și protecție.

ADVERTISEMENT

Totodată, dr. Gheorghiță recomandă ca persoanele care s-au vaccinat anti-Covid să se testeze înainte de a se întâlni cu rudele vulnerabile din categoriile predispuse, pentru a elimina riscul de a le expune pe acestea la infectare.

Valeriu Gheorghiță, sfaturi pentru cei care petrec de sărbători. Medicul îndeamnă la păstrarea măsurilor de prevenție

România, cu un val 4 al pandemiei de Covid-19 nu extrem de agresiv, și-a permis să relaxeze mai multe măsuri. Cu toate acestea, autoritățile recomandă populației să nu renunțe la respectarea prevenției în perioada sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță, coordonatul CNCAV, îi sfătuiește pe cetățenii care vor petrece în această perioadă să nu neglijeze niciun moment măsurile de prevenție. În opinia doctorului, acest lucru este important în principal pentru protejarea celor din jur.

”Oamenii trebuie să înţeleagă că a merge la o petrecere nu înseamnă a neglija măsurile personale de prevenţie şi nu înseamnă a neglija protecţia celor din jurul nostru.

ADVERTISEMENT

Ne vedem cu oameni dragi, cu prieteni, cu membri ai familiei, trebuie să ne protejăm unii pe alţii. Este datoria noastră civică şi morală să nu neglijăm în această perioadă complicată pentru toată lumea respectarea măsurilor de prevenţie”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, notează Știripesurse.

Valeriu Gheorghiță recomandă testarea înainte de întâlnirea cu persoanele vulnerabile

În următoarea perioadă, multe persoane deja imunizate anti-Covid vor avea întâlniri cu prietenii și cu rudele. Celor vaccinați, Valeriu Gheorghiță le recomandă să se testeze în cazul în care intră în contact cu persoane vulnerabile în fața bolii.

ADVERTISEMENT

”Suplimentar, să încurajăm vaccinarea celor din familie care sunt vulnerabili, bunicii, părinţii care au afecţiuni cronice, şi să încercăm să respectăm măsurile de prevenţie.

Dacă în perioada următoare intenţionăm să ne vizităm părinţii, bunicii care sunt vulnerabili sau au afecţiuni cronice, chiar dacă suntem vaccinaţi este foarte bine să ne şi testăm înainte să ajungem la ei pentru a evita sau pentru a reduce cât se poate de mult riscul de expunere a acestor persoane vulnerabile la infectare”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Până în prezent, 7.684.892 de români s-au vaccinat cu schema completă a vaccinurilor anti-Covid, adică aproximativ 40% din populația eligibilă.

ADVERTISEMENT