Sport
notix pixel id

Valeriu Iftime, cu buza umflată după transferurile lui Moruțan și Meleke: „E o chestie neadevărată cu nu știu câte milioane”. Video

Valeriu Iftime nu a primit nici până acum banii din transferurile lui Olimpiu Moruțan și Ulrich Meleke și e convins că va încasa mai puțini bani.
19.10.2021 | 08:32
Valeriu Iftime, cu buza umflată după transferurile lui Moruțan și Meleke: „E o chestie neadevărată cu nu știu câte milioane”. Video
Valeriu Iftime, cu buza umflată după transferurile lui Moruțan și Meleke. Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Galatasaray stă pe un butoi cu pulbere din cauza transferului lui Olimpiu Moruțan și se pare că suma ar fi în realitate mult mai mică decât a fost făcut public, iar presa din Turcia e din ce în ce mai sceptică.

Valeriu Iftime a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre banii pe care îi are de primit de la Gigi Becali pentru procentul din transferul lui Moruțan, însă patronul lui FC Botoșani este amânat și de către CFR Cluj, care nu au plătit pentru transferul lui Meleke.

Valeriu Iftime e sigur că suma transferului lui Moruțan este mult mai mică: „Cred că ia mult mai puțin și îi este jenă”

Patronul lui FC Botoșani nu este deloc optimist că își va mai primi cei 500.000 de euro, pentru 10% din drepturile federative ale lui Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru „Sportul botoșănean în imagini”, Valeriu Iftime a reacționat în urma discuțiilor din jurul acestui transfer controversat: „Nu știu. Nu e memoriu, e o hârtie. Eu zic că o să se rezolve, dar e ca la fotbal, cețos, totul neclar. Moruțan să fie sănătos acolo”.

Iftime e sigur că înțelegerea dintre FCSB și Galatasaray este pentru o sumă mult mai mică și e de părere că lui Gigi Becali îi e rușine să îi spună asta: „Banii o să-i dea, și el ia bani puțin, cred că este o chestie neadevărată cu nu știu câte milioane, cred că ia mult mai puțin și îî este jenă. Ei n-au luat bani, ce să zic? Poate ia băiatul banii în 2060! Ce să spun?”.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime l-a păsuit pe Neluțu Varga cu banii pentru Meleke: „Am fost de acord să plănuim niște rate”

Ulrich Meleke a fost cumpărat în această vară de către CFR Cluj de la FC Botoșani pentru 250.000 de euro însă fundașul central a fost împrumutat de ardeleni la FC Voluntari.

„Îmi pare rău să aud că Meleke a ajuns la Voluntari, dar așa se întâmplă când te iei după impresari și crezi că te duci să rupi norii la CFR.

Eu îmi pusesem mari speranțe în acest jucător, dar ne-a lăsat cu fundul în baltă. Pur și simplu nu a mai vrut să meargă cu noi în cantonament în Austria, deși mai avea la Botoșani trei ani de contract”. – Valeriu Iftime

CFR Cluj a achitat până în acest moment doar o mică parte din suma pe care trebuie să o vireze în conturile moldovenilor, iar Valeriu Iftime a recunoscut că a acceptat să primească banii în rate din cauza problemelor financiare ale ardelenilor.

ADVERTISEMENT

„Pe Meleke am luat niște bani, până la urmă am fost de acord să plănuim niște rate, nu aveau banii și nu sunt eu războinicul pământului”, a spus patronul lui FC Botoșani la finalul meciului cu Chindia Târgoviște.

Președintele lui Galatasaray e acuzat că a dat comisioane la transferul lui Moruțan

În presa din Turcia apar cu totul alte cifre la transferul lui Moruțan și Ayhan Yeginsu, membru în Consiliul de Administraţie al clubului, spune că Cim-Bom ar fi plătit o sumă mult mai mare. Președintele lui Galata, Burak Elmas, a replicat însă instant conform cumhuriyet.com: „Ieşi în faţă şi spune clar şi noi îţi vom răspunde. Ai spus că ai aflat treaba asta din ziare. Care ziare? De unde ai scos cifrele? Vreau să citesc şi eu.

ADVERTISEMENT

Dacă ne acuzi de o infracţiune, fă ce este necesar, o plângere la comisia de disciplină. Dacă mă acuzi că am dat bani intermediarilor, vino şi spune-mi în faţă”.

Valeriu Iftime nu știe nici până în ziua de azi suma oficială a transferului lui Olimpiu Moruțan, câți bani va primi și în ce condiții vor fi făcute plățile. Chiar și în aceste condiții e sigur că își va primi banii de la Gigi Becali: „În contract scrie că banii pe Moruțan trebuie să intre la șapte zile după ce FCSB primește suma de la Galatasaray. Cu domnul Becali numai de bani să nu vă fie frică! De orice, dar nu de bani. Niciodată nu a fost vorba să întârzie și a fost ultraparolist!”, spunea patronul botoșănenilor în exclusivitate pentru FANATIK în urmă cu o lună de zile.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik