Fotbal international

Valeriu Iftime dă vina pe Pap și Dugandzic după FC Botoșani – Shkendija 0-1: „Portar bezmetic și vârf inexistent”

17.09.2020 | 22:36
Valeriu Iftime da vina pe Pap si Dugandzic dupa FC Botosani  Shkendija 01 Portar bezmetic si varf inexistent
ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime dă vina pe Pap și Dugandzic după înfrângerea echipei sale în fața macedonenilor de la Shkendija. Moldovenii au ratat șansa unui meci istoric împotriva englezilor de la Tottenham Hotspur.

Deși era mare favorită înaintea partidei, mai ales că juca pe teren propriu, FC Botoșani a pierdut cu 0-1 în fața unei echipe din Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

La fel ca antrenorul Marius Croitoru și jucătorii botoșăneni, și patronul Valeriu Iftime a fost foarte dezamăgit de rezultatul partidei din Europa League.

Valeriu Iftime dă vina pe Pap și Dugandzic după FC Botoșani – Shkendija 0-1. Comentarii dure la adresa fotbaliștilor lui Croitoru

Valeriu Iftime nu a ezitat să numească jucătorii pe care îi consideră vinovați pentru eșecul echipei sale și i-a nominalizat după meci pe Eduard Pap și Marko Dugandzic.

ADVERTISEMENT

„Mi-a spus un prieten că nu poți câștiga cu un portar bezmetic și un vârf inexistent. Vârful nostru de atac nu a existat în seara asta. Ne-am făcut de râs, am ratat o oportunitate imensă pentru Botoșani și fotbalul nostru. Rămânem o echipă mică, ne-au bătut unii mai norocoși, nu neapărat mai buni. De data asta n-am mai avut norocul de la Ordabasi.

Suntem totuși o echipă mică. Dacă eram o echipă mai mare decât ei, îi băteam. Ne-a bătut o echipă mică, deci și noi suntem la fel. Sunt nervos și dezamăgit, dar portarul meu în afară de faza golului nu a avut ce face. E un rezultat mincinos. Dacă nu dădeau golul ăla norocos în minutul 2…

ADVERTISEMENT

E posibil să fi fost cu gândul la Tottenham, deși le-am zis toată săptămâna să nu se gândească la englezi. Dacă au făcut asta, au rămas cu gândul. Am ratat o ocazie imensă, am fi primit 300.000 de euro, erau bani pentru noi și aveam și ocazia să ne prezentăm altfel echipa în viitor”, a spus Iftime într-o intervenție la Digisport.

Patronul echipei din Moldova nu a ezitat să îl apere, în schimb, pe Marius Croitoru și a declarat că are încredere totală în tehnicianul care a dus-o pe Botoșani până în turul doi preliminar al Europa League. Iftime consideră că înfrângerea a fost rușinoasă, dar acuză în același timp arbitrajul și ghinionul.

ADVERTISEMENT

„Noi ne-am ratat momentul, e o seară neagră pentru noi. Încercăm altă dată. Obiectivul de acum e să reclădim moral jucătorii, pentru că meciul de duminică va fi greu. Sper să îi poată remonta Marius Croitoru, în care am încredere 100%, și să intrăm iar în play-off.

Echipa a jucat ce trebuia să joace, dar ei au dat un gol norocos. Am avut un penalty clar. Poate trebuia să schimbe mai repede vârful, dar el poate scoate în orice moment o execuție. Nu știu unde o fi fost în seara asta, dar eu nu l-am văzut. Trebuie să îl ajutăm și pe el să își revină, eu și ceilalți îl vom ajuta”, a mai spus Valeriu Iftime.

Ce spune Valeriu Iftime despre situația de la FCSB

FCSB se confruntă cu o situație foarte dificilă. Clubul roș-albastru a fost lovit de coronavirus înaintea meciului de Europa League cu TSC Backa Topola. Izbucnirea problemelor din sânului clubului bucureștean au fost anunțate în exclusuvitate de FANATIK și confirmate apoi de FCSB pe canalele oficiale ale clubului.

„Din păcate vom mai avea situații cu coronavirus, nu știe nimeni la care echipă și când. Nu poți controla răspândirea acestui virus. Și dacă e totul făcut ca la carte, tot poți păți ceva de genul. Deși mulți nu avem mască și nu ne protejăm cum spun experții, cred că oricât te-ai proteja poți lua acest virus. Nu știu cum au acționat cei de la FCSB.

Nu înțeleg cum ar putea o echipă să evite. Un test nu poate fi ascuns, te ia salvarea într-o oră de acasă. Echipele trebuie să îi testeze pe toți cei care sunt în lot și ar fi culmea să ascundă pe cineva pozitiv. E o problemă de responsabilitate. Trebuie totul făcut ca la carte, că altfel riscăm o nenorocire.

La Botoșani, după fiecare caz depistat, se face o anchetă foarte serioasă.  Trăim într-o lume anormală. Oricât am verifica, tot pot apărea probleme. Dar dacă nu tratăm totul cu maximă responsabilitate, intrăm într-o degringoladă din care nu ne mai oprește nimeni. Cred că la FCSB a existat cumva o greșeală, din moment ce au rămas atât de mulți infectați. 

Trebuie să învățăm din tot ce s-a întâmplat. Inclusiv anchetele epidemiologice trebuie schimbate. Nu te poți juca cu lucrurile astea. Îmi pare foarte rău pentru FCSB și pentru fotbalul nostru”, a spus Iftime.

FCSB a fost grav afectată de coronavirus și a mers în Serbia doar cu 14 fotbaliști pentru a juca împotriva celor de la Backa Topola în turul doi preliminar al Europa League.

 

 

ADVERTISEMENT