Sport

Valeriu Iftime, în al nouălea cer după transferul lui Moruțan la Galatasaray! Câți bani va primi FC Botoșani: „Pentru mine, este un meci de 150.000 de euro!”. Exclusiv

Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray.
23.08.2021 | 18:55
Valeriu Iftime in al noualea cer dupa transferul lui Morutan la Galatasaray Cati bani va primi FC Botosani Pentru mine este un meci de 150000 de euro Exclusiv
Valeriu Iftime, în al nouălea cer după transferul lui Moruțan la Galatasaray! Câți bani va primi FC Botoșani: „Pentru mine, este un meci de 150.000 de euro!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat, în exclusivitate, plecarea lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray, pentru 4,2 milioane de euro, plus 1,5 milioane, dacă formația turcă se califică în grupele Europa League.

Astfel, în funcție de ce va face Galatasaray în Europa League, FC Botoșani va primi 420.000 sau 570.000 de euro. Deoarece, în momentul în care FCSB l-a cumpărat, în 2018, pe Moruțan de la Botoșani, formația moldavă și-a păstrat 10% dintr-un viitor transfer al tânărului jucător.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime, în al nouălea cer după transferul lui Moruțan la Galatasaray

Patronul moldav s-a declarat fericit pentru transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray.

Acesta susține că abia așteaptă meciul retur dintre Galatasaray și Randers, din play-off-ul Europa League. Partida tur s-a terminat cu scorul de 1-1.

„Am 10 la sută, deci FC Botoșani va primi 420.000 sau 570.000 de euro. Abia aștept meciul. Pentru mine, partida retur este un meci de 150.000 de euro. Mă bucur pentru copil”, a declarat Valeriu Iftime, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali vrea să-l ia pe Hervin Ongenda de la FC Botoșani

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a anunțat că plănuiește să-l transfere pe Hervin Ongenda de la FC Botoșani.

„5 milioane 700 am luat în total (n.r. pe Olimpiu Moruțan). Cu bonusuri, care se iau 100% la calificarea în grupele UEL sau UCL: Astea sunt și trebuie să joace zece meciuri.

ADVERTISEMENT

Când joacă zece meciuri, se activează. Normal că, dacă nu joacă zece meciuri, trebuie să îi dea banii omului înapoi, în mod normal. Aveam ofertă de șapte milioane pe el.

Am fost încăpățânat și am cerut zece milioane, dar, dacă a jucat trei meciuri slab, am cedat la 5 milioane 700. M-am enervat și gata! M-am supărat și d-aia l-am dat.

ADVERTISEMENT

Edi face ce vrea el. Edi face tot ce vrea! El e patronul. Dar i-am spus că îl vând. Tu ce crezi, l-am întrebat. A zis ca sunt bani foarte buni. I-am promis doi jucători, chiar trei… Din România! Pe unul l-am văzut aseară și mi-a zis că și el îl avea pe listă la CFR Cluj. E vorba de Ogenda, de la Botoșani, care mie îmi place foarte mult.

Dar să vedem dacă îl dă Iftime. Că el cică e prieten cu mine, dar dă jucători pe la Craiova și pe la CFR Cluj.

Alexandru Crețu nu mai face parte din lot, gata, la revedere. Pentru Tănase a fost azi o discuție, cu cineva din Germania… Bine, nu eu… Eu nu vreau să îl dau, dar nu mai ține de mine, că are clauză”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

Însă, Valeriu Iftime nu crede că această mutare se va perfecta, deoarece echipa sa nu ar fi pregătită să se despartă de Ongenda.

„Hervin nu pleacă, în momentul ăsta, decât în situații speciale și nu știu dacă echipa mea este pregătită să-l dea. Deocamdată, nu m-am gândit la aspectul ăsta. În momentul ăsta, nu cred că Ongenda pleacă la FCSB. Nu am avut nicio discuție cu Gigi Becali”, a spus Valeriu Iftime, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT