Fotbal intern

Valeriu Iftime, jigniri la adresa arbitrului Bîrsan, după FC Botoșani – U Craiova: „Are și fața aia…”

12.02.2021 | 11:19
Valeriu Iftime jigniri la adresa arbitrului Birsan dupa FC Botosani  U Craiova Are si fata aia
ADVERTISEMENT

FC Botoșani a îngroșat rândurile echipelor din Liga 1 care au părăsit Cupa României. Moldovenii au fost eliminați de Universitatea Craiova, iar patronul Valeriu Iftime a atacat dur arbitrajul.

Oficialul adversarei oltenilor crede că Marcel Bîrsan a dezavantajat-o grav pe echipa sa și a lansat un șir de acuzații contradictorii și de atacuri grosolane la adresa arbitrului.

ADVERTISEMENT

Iftime l-a acuzat pe Bîrsan că este „omul Craiovei”, după care a declarat că acesta nu a făcut jocul nimănui, ci are o pregătire de calitate slabă.

Valeriu Iftime, jigniri grosolane la adresa arbitrului Marcel Bîrsan

Înfrângerea din Cupa României contra celor de la Universitatea Craiova a încins spiritele în tabăra celor de la FC Botoșani, care și-au vărsat nervii pe arbitrul Marcel Bîrsan. Acesta a fost acuzat mai întâi de jucători și de Marius Croitoru, iar apoi a fost atacat și de patronul Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT

Moldovenii i-au reproșat centralului că nu a dictat un penalty în favoarea lor în minutul 10. În schimb, Bîrsan a dictat lovitura de la 11 metri din care oltenii au marcat singurul gol al partidei, prin Alexandru Cicâldău, în minutul 3. Valeriu Iftime a fost extrem de virulent la adresa lui Bîrsan.

Mai întâi, Valeriu Iftime a admis că s-a gândit că Marcel Bîrsan apără interesele adversarei echipei sale din optimile Cupei. Apoi, l-a ironizat pe arbitru pentru cum arată, iar în cele din urmă a concluzionat că greșelile pe care i le impută sunt cauzate de proasta pregătire de care au parte arbitrii din România.

ADVERTISEMENT

„Foarte supărat sunt! Știți cum e, ca la o judecată când ai pierdut și iei pușcărie 10 ani, te eliberează și îți spun că ai avut dreptate. Vă jur, pe cuvântul meu, că am spus înainte că o să greșească. Faptul că a fost un teren atât de greu… parcă nici Dumnezeu nu ne ajută. Cei de la Primărie chiar au muncit. Terenul nu a fost înghețat, numai că atunci când ninge ca într-o iarnă rusească.

Asta am spus și eu: «Ăsta e omul Craiovei!» Are și fața aia care cere toate datoriile din lume. Nu mă iau de fizicul lui. Bine, trebuie să aibă și o alură sportivă. Copiii ăștia din lotul meu cred că ne fură cineva. Ei cred că e cineva împotriva noastră. A fost clar penalty. Problema e că nici nu aude surdul ăsta, că au urlat încontinuu.

ADVERTISEMENT

Nu vă mai spun că anul ăsta chiar ne gândeam la asta (n.r. la Cupa Rrmâniei). E un traseu rezonabil. Nu se știe ce o să facem mai departe, dar haide să jucăm cu tărie. Dar când un arbitru te dezavantajează… Vorba lui Șeroni (n.r. jucător la FC Botoșani): „Mi-era o frică… alunec și îmi mai dă un galben”. Nu simt că arbitrii fac jocurile cuiva, îi simt doar foarte slab pregătiți”, a spus Valeriu Iftime pentru Prosport.

ADVERTISEMENT