Sport

Valeriu Iftime l-a dat afară pe Marius Croitoru de la FC Botoșani: ”I-am pus o condiție, dar nu a acceptat”. Reacția antrenorului

S-a rupt lanțul de iubire la FC Botoșani. Patronul Valeriu Iftime a anunțat că Marius Croitoru nu mai este antrenorul echipei pentru că nu a acceptat condiția care i-a pus-o.
07.06.2022 | 14:15
Valeriu Iftime la dat afara pe Marius Croitoru de la FC Botosani Iam pus o conditie dar nu a acceptat Reactia antrenorului
Patronul Valeriu Iftime a anunțat că Marius Croitoru nu mai este antrenorul echipei pentru că nu a acceptat condiția care i-a pus-o. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
07-06-2022
11:40

Reacția lui Marius Croitoru după ce s-a despărțit de FC Botoșani: „E clar că nu mai putem continua”

Marius Croitoru nu mai este antrenorul lui FC Botoșani, dar susține că nu a fost  dat afară, ci că despărțirea s-a produs ca urmare a faptului că nu a ajuns la un numitor comun cu patronul Valeriu Iftime pentru prelungirra contractului.

„Da, am plecat. S-a terminat contractul și nu ne-am înțeles pentru unul nou pe care trebuia să-l semnăm. Nu a fost nicio problemă, ci pur și simplu nu ne-am înțeles. Nu am ajuns un numitor comun și e clar că nu mai putem continua. E simplu!

Ofertele pe care le-am avut până acum le-am refuzat. Așa mi s-a părut normal. De astăzi stau la discuții cu oricine. Dar vreau să mă bucur mai întâi de vacanță”, a declarat Marius Croitoru pentru Gsp.

Moldovenii au avut un sezon dezamăgitor în care au ratat calificarea în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1 și au pierdut și barajul pentru Conference League cu Universitatea Craiova.

Marius Croitoru, demis de Valeriu Iftime de la FC Botoșani

Cu toate acestea, Valeriu Iftime părea convins să continue cu Marius Croitoru pe banca tehnică la FC Botoșani, dar faptul că antrenorul nu a acceptat o condiție a patronului a făcut ca lucrurile să se schimbe radical și colaborarea dintre cei doi să se încheie.

ADVERTISEMENT

”Lucrurile sunt clare ca lumina zilei. Marius Croitoru nu va mai continua la FC Botoșani. A avut termen să îmi dea un răspuns până în ora 11:00, nu mi l-a dat, așa că acum chiar dacă el îmi va da un răspuns pozitiv după această oră, nu va mai conta pentru mine.

Am avut cu el o discuție luni. I-am pus o condiție, zic eu nu foarte greu de acceptat, dar uitați că el mi-a spus că nu o acceptă. L-am mai întrebat încă o dată, la fel mi-a spus. Atunci i-a spus că în condițiile astea ne vom despărți, dar că totuși îl mai las până la marți, la 11:00. Nu mi-a dat răspunsul!

ADVERTISEMENT

Deci, ce vine după ora 11:00 din partea lui nu mai are valoare. A venit vremea ca fiul să plece de lângă tată, iar eu îi mulțumesc pentru tot ce a făcut la noi. Evident că am și o variantă de înlocuire a sa. O veți afla cât curând”, a declarat Iftime, pentru prosport.ro, fără să detalieze care a fost condiția pe care a impus-o.

Relație rece între Croitoru și Iftime

La finalul play-out-ului, Valeriu Iftime era convins că Marius Croitoru va rămâne și în sezonul viitor la FC Botoșani, considerând că nicio altă formație din Casa Pariurilor Liga nu îi va da un contract mai avantajos.

ADVERTISEMENT

Însă, tehnicianul vorbea la acel moment despre o posibilă plecare a sa de la gruparea moldoveană și nu ascundea faptul că își dorește să ajungă la un club mai galonat. ”Deocamdată sunt la FC Botoșani, dar voi discuta cu domnul Iftime și vom vedea ce se va întâmpla.

Va veni și timpul acela când antrenorul Marius Croitoru va face pasul la altă echipă.  După trei ani de zile, consider că am făcut o treabă destul de bună la Botoșani. Asta nu înseamnă că nu voi mai continua aici, vom vedea”, spunea Croitoru.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni, când rezultatele echipei nu erau cele așteptate, patronul Valeriu Iftime recunoaștea că între el și Marius Croitoru există o anumită ”răceală”. Totodată, îl acuza pe tehnicianul Botoșaniului că ”nu mai are ascultare” față de el și nu excludea posibilitatea ca acesta să fie demis.

ADVERTISEMENT