Sport

Valeriu Iftime, mesaj pentru Adi Mutu după ce a desființat stilul de joc al oltenilor: ”Sper că am reglat acum lucrurile”

Finanțatorul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, a fost foc și pară după remiza, 1-1, dintre echipa lui și cea pregătită de Adrian Mutu, FC U Craiova.
27.09.2021 | 20:00
Valeriu Iftime mesaj pentru Adi Mutu dupa ce a desfiintat stilul de joc al oltenilor Sper ca am reglat acum lucrurile
ADVERTISEMENT

FC Botoșani și FC U Craiova au încheia la egalitate 1-1 meciul din etapa a 10-a a Ligii 1 Casa Pariurilor. Golul moldovenilor a venit târziu, în minutul 90.

La finalul întâlnirii Valeriu Iftime a atacat jocul ultra defensiv al oltenilor și l-a acuzat pe antrenorul Adrian Mutu că a jucat la 0-0.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime: ”Nu am vrut să-l jignesc”

Finanțatorul celor de la FC Botoșani a fost extrem de supărat după egalul cu FC U Craiova și nu a iertat pe nimeni a finalul partidei.

Pe centralul Horațiu Feșnic l-a acuzat că nu a acordat o lovitură de la 11 metri moldovenilor, iar atunci când s-a referit la jocul oltenilor a spus: ”Dacă m-ar chema Mutu mi-ar fi rușine”.

ADVERTISEMENT

A revenit ulterior și, chiar dacă nu i-a cerut scuze tehnicianului trupei oltene, a ținut să puncteze că îl apreciază pe fostul internațional, dar a insistat pe ideea că nu este de acord cu tactica abordată în meciul cu FC Botoșani.

”Adi Mutu este unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care România i-a avut. Eu cred în el și ca antrenor. Acum, dacă am zis ceva despre el în mod sigur nu am vrut să iasă așa pe gură sau poate nu m-am exprimat eu bine.

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău. Nu am vrut să îl jignesc pe acest om. Nu am vrut să spun că dacă m-ar chema Mutu mi-ar fi rușine. Eu îl stimez pe Adi Mutu.

Eu am vrut să spun doar că ceea ce a jucat Craiova aseară nu e stilul lui Adi Mutu ca fost mare fotbalist și acum antrenor. Eu voiam să văd un meci deschis, cu o Craiova care să ne atace, nu cu o Craiova pusă doar pe defensivă.

ADVERTISEMENT

Dar ei s-au închis bine, iar noi abia i-am egalat pe final. Sper că am reglat acum lucrurile cu Adi Mutu și totul se închide aici”, a declarat Iftime, pentru Prosport.

Ce l-a nemulțumit pe Valeriu Iftime la meciul FC Botoșani – FC  Craiova

FC Botoșani a domina categoric meciul cu FC U Craiova, dar așezarea oltenilor le-a dat mari bătăi de cap elevilor lui Marius Croitoru.

Statisticile arată că FC Botoșani a avut posesia mingii în proporție de 60% din timpul de joc și a expediat nu mai puțin de 16 șuturi la poarta oltenilor, dintre care 8 pe spațiul porții.

Și totuși, cei care au înscris primii au fost băieții lui Adrian Mutu, prin renegatul Sekou Sibide în minutul 60. În minutul 72 gazdele au solicitat o lovitură de la 11 metri după o intervenție, în careu, cu talpa, a lui Diallo în capul lui Roman. Centralul Horațiu Feșnic a considerat intervenția regulamentară.

FC Botoșani a egalat în minutul 90 prin fundașul Dawa care a fructificat o centrare din lovitură liberă. În minutele adiționale moldovenii puteau da lovitura, dar au irosit alte două oportunități de gol.

”Nu arbitrajul ne-a bătut, ne-am bătut noi pentru că trebuia să jucam mai mult fotbal cu echipele astea. Stau 7 în 30 de metri, cu echipa lor. Pentru ei 0-0 era cel mai bun rezultat.

Cum să stai aşa, încerci să joci, faci ceva. Dacă m-ar cema Mutu mi-ar fi rușine. Să stai aşa în apărare că să aştepţi ce?”, a tunat Valeriu Iftime, la finalul partidei cu FC U Craiova.

ADVERTISEMENT