Fotbal intern

Valeriu Iftime, noi acuze pentru CFR Cluj: ”I-am ajutat când aveau controale de la UEFA și ei ne-au păcălit la toate transferurile”

12.12.2019 | 15:06
Valeriu Iftime noi acuze pentru CFR Cluj Iam ajutat cand aveau controale de la UEFA si ei neau pacalit la toate transferurile
ADVERTISEMENT

Finanțatorul clubului FC Botoșani, Valeriu Iftime, a lansat noi acuze la adresa conducătorilor de la CFR Cluj, după scandalul izbucnit în momentul în care moldovenii au refuzat să amâne meciul din etapa a 20-a din Casa Pariurilor Liga 1.

Valeriu Iftime, noi acuze pentru CFR Cluj: ”Nu ne-au plătit transferul lui Golofca”

”Decizia de a se juca meciul acum le-a aparținut exclusiv fotbaliștilor care nu și-au primit salariile pe luna noiembrie fiindcă CFR Cluj nu ne-a plătit transferul lui Golofca. Ei ne-au tot amânat la toate transferurile pe care le-au făcut de la noi”, i-a acuzat Valeriu Iftime pe cei de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

”Doar prin comisii ne-am primit banii. Acum i-am și ajutat, fiindcă aveau audit de la UEFA. Au venit la mine domnul Marian Copilu și cu Bogdan Mara să ne înțelegem că au verificare și că nu trebuie să apară cu datorii, a explicat Iftime pentru site-ul  actualdecluj.ro.

”Le-am pus penalitate de 15.000 de euro”

”Golofca a fost vândut în iulie sau august la CFR, cu plata pe data de 1 septembrie. Pe 1 septembrie CFR nu a plătit. Nici pe 15 septembrie nu au plătit. Am tot sunat pe la ei. Ei aveau audit apoi de la UEFA, iar eu între timp am mers la comisii”, a declarat patronul de la Botoșani.

ADVERTISEMENT

”Au venit pe 20 și ceva septembrie să fiu de acord să plătească după 1 octombrie. Le-am spus corect: domnilor, dați-mi un termen ca să știu, dar vă țineți de el. Ca să văd că vă interesează, vă pun o penalitate la termenul ăsta de 15.000 de euro, dacă nu îl respectați”, a mai spus Iftime.

”Eu vreau banii acum, nu în ianuarie”

”S-a făcut 20 octombrie și n-au mai răspuns la telefon. Am mers din nou la comisii, am primit o decizie favorabilă și executorie. Atunci, cei de la CFR au fost de acord să semnăm un nou acord, prin care atunci când ei primesc banii de la UEFA, prima tranșă, să ne vireze transferul acesta”, a precizat Iftime.

ADVERTISEMENT

”Vorbim deja de luna noiembrie, după data de 15. Nu s-a întâmplat treaba asta. Eu vreau banii acum, nu în ianuarie, nu știu ce spune domnul Mara. M-a și sunat și m-a rugat să amânăm meciul. Să vă spună”, a mai precizat finanțatorul clubului FC Botoșani.

”M-au sunat tot felul de oameni importanți de la Cluj”

”M-au sunat tot felul de oameni importanți de la Cluj să amân meciul. Le-am zis: plătiți în două zile banii și am puterea asta de a merge în vestiar cu argumente să le spun jucătorilor că își primesc salariile și să amânăm partida. Nu s-a întâmplat treaba asta”, a încheiat Iftime.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre FC Botoşani şi CFR Cluj a stârnit o controversă uriaşă după ce moldovenii au refuzat să amâne confruntarea. Dan Petrescu a vrut să îşi odihnească jucătorii pentru meciul decisiv din Europa League cu Celtic, însă Botoşaniul a refuzat. FANATIK a aflat că antrenorul Marius Croitoru este omul care s-a opus amânării.

ADVERTISEMENT