Sport

Valeriu Iftime îl taxează pe Gigi Becali: „M-am lămurit cu banii pe Moruțan, sunt puțini. Nu i-am numărat, pentru că nu i-am văzut”

Transferul lui Olimpiu Moruțan de la FCSB la Galatasaray este un subiect care încă îl macină pe Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, deoarece nu a primit procentul din tranzacția din vară.
19.12.2021 | 00:40
Valeriu Iftime il taxeaza pe Gigi Becali Mam lamurit cu banii pe Morutan sunt putini Nu iam numarat pentru ca nu iam vazut
ADVERTISEMENT

Mijlocașul ofensiv Olimpiu Moruțan a trecut de la FC Botoșani la FCSB în vara anului 2018, dar actele au fost semnate în decembrie 2017. În ecuația transferului exista o clauză conform căreia clubul moldav să primească 10% dintr-o viitoare vânzare a jucătorului.

FC Botoșani nu a făcut cele mai ionspirate transferuri, recunoaște Valeriu Iftime

Tradus în suma de transfer la Galatasary, cei 10% reprzintă 500.000 de euro. Bani pe care patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, încă nu i-a văzut, deși fotbalistul a plecat la Istanbul în luna iulie.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime recunoaște că, din punct de vedere financiar, echipă nu stă la fel de bine ca în sezonul trecut. „Nu am făcut cele mai inspirate transferuri. Mă refer la vânzări. Cu banii pe Olimpiu Moruțan m-am lămurit, sunt puțini. Deocamdată. Nu i-am numărat, pentru că încă nu i-am văzut, dar știu că sunt puțini.

Eu consider că, pentru un buget echilibrat, 700.000 de euro este mult pentru clubul meu. Dar nu pot să spun că sunt disperat. Am alte resurse, există la ora actuală cereri pentru jucători buni”, a declarat păatronul clubului moldav.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime a anunțat că Dawa și Ongenda sunt doriți în afara țării

Valeriu iftime a precizat și care sunt jucătorii vizați. „Iarna asta trebuie să vindem. Jucătorii pentru care există oferte sunt Dawa și Ongenda. Ongenda dacă vrea să plece, îl dau. Iar Dawa are o ofertă bună din alt campionat și s-ar putea să îl dau.

Dacă pleacă cei doi, este obligatoriu să aducem un fundas central și am înțeles că o să mai facă Marius Croitoru niște modificări. Mai pleacă 2-3 jucători și vor veni tot 2-3.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime nu se poate baza pe milionul de euro pe care ar trebui să-i ia pe Moruțșan și Chindriș

În momentul de față stăm mai rău cu bugetul față de anul trecut. Eu am mărit bugetul cu 500.000 de euro, academia de copii consumă mai mult.

Sunt și salariile puțin mai mari și nu am făcut încasări, ala că nu ne-am putut baza pe milionul care trebuia să vină de la Olimpiu Moruțan și Andrei Chindriș (n.r. – plecat pe 31 august la Santa Clara, din prima ligă a Portugaliei)”, a mai spus Valreiu Iftime.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime consideră că FC Botoșani a pierdut 2 puncte mari în fața Rapidului

Pe de altă parte, patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, și-a manifestat nemulțumirea, la după remiza obținută de echipa sa pe Arena Națională, în fața Rapidului, în etapa a 21-a a Ligii 1, ultima din acest an.

Nu sunt mulțumit, puteam să-i batem. Am simțit că le-a fost frică, nu au insistat deloc, nu au vrut mai mult. Parcă s-au temult mult prea mult. Păcat, am pierdut 2 puncte mari, care ne vor costa, cred.

2 puncte în plus în lupta asta pentru a rămâne în play-off contează. Mâine Farul câștigă, că are cu Dinamo, și se adună acolo. E păcat pentru noi, pentru că se putea mai mult”, a argumentat omul de afaceri moldovean.

Valeriu Iftime vrea mai mult de la Andrei Tîrcoveanu

Valeriu Iftime nu a fost mulțumit nici de prestația mijlocașului Andrei Tîrcoveanu. „Nu mi-a plăcut. Tîrcoveanu e bun, dar ține mult mingea. Și în afară de gol a mai făcut 2-3 faze. În rest, nu a avut o prestație de fotbalist de mare clasă.

Tîrcoveanu poate mai mult de atât, pentru că este un fotbalist valoros. Nu a fost în cea mai bună formă, a pierdut multe mingi. Eu am nevoie de jucători valoroși”, a precizaat omul de afaceri după remiza de pe Arena Națională.

Trăgând linie, Valeriu Iftime are motive de satisfacție. „Sunt mulțumit de ceea ce a realiuzat echipa în acest sezon. Față de anii precedenți, suntem în progres ca număr de puncte și ca joc.

Nu cred că Rapid poate intra în play off. Pe de altă parte, faptul că Rapid ar ajuta CFR Cluj în play-off sau că noi am fost echipa FCSB-ului sunt prostii fără capăt. Nu sunt alianțe în play-off, nu cred așa ceva.

Eu personal nu cred. Și nu înțeleg cum să faci o alianță. Cine poate să-i convingă pe fotbaliștii noștri? Eu cred că în timpul play-off-ului este altă miză pentru echipe. Când pierzi totul, nu-ți mai arde de nimic.

Eu cred că pentru titlul vor lupta CFR Cluj și FCSB. Văd că pe FC Voluntari este greu să o mai scoți de acolo. Pentru noi ar fi extraordinar să prindem cupele europene. Ni s-ar completa bugetul”, a recunoscut patronul lui FC Botoșani.

  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi OSK – FCSB: 3,15 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT