Fotbal intern

Valeriu Iftime promite că FC Botoșani nu se va ”preda” cu FCSB: “Pe cei care ne suspectează îi consider depășiți”

18.04.2021 | 13:31
Valeriu Iftime promite ca FC Botosani nu se va preda cu FCSB Pe cei care ne suspecteaza ii consider depasiti
ADVERTISEMENT

FCSB – FC Botoșani se joacă sâmbătă, de la ora 21:00, în prima etapă din acest play-off. Speculațiile că oaspeții nu își vor apăra corect șansele în această partidă l-au enervat pe Valeriu Iftime.

Sorin Cârțu a dat de înțeles că FCSB ar fi mare favorită la titlu prin prisma faptului că ar avea în play-off aliate precum FC Botoșani și Academica Clinceni. În ciuda faptului că echipa sa este victimă tradițională în partidele cu FCSB, Iftime insistă că totul se va decide pe teren.

ADVERTISEMENT

Așa crede și Edi Iordănescu, antrenorul celor de la CFR Cluj. Care este convins că FC Botoșani își va apăra corect șansele în partida programată duminică, la Giurgiu. Pentru această declarație, Iftime l-a lăudat pe Iordănescu jr. Și a numit-o pe CFR Cluj ca favorită la câștigarea titlului.

Valeriu Iftime, ironic la adresa celor care cred că partida FCSB – FC Botoșani nu se va juca pe teren. Atac la Cârțu: “E hâtru!”

“Eu îl respect pe Edi Iordănescu, e un băiat foarte inteligent. Nu cred că a făcut vreo trimitere la o anumită prietenie între cele două echipe, altfel l-aș crede prost. Pe toți cei care ne suspectează că nu ne-am apăra șansele, că ar fi o prietenie cu un iz de lipsă de fair-play, îi consider depășiți. Chiar nu vreau să mai comentez. Edi nu e acolo, este un tip inteligent, un antrenor bun și ca atare îl respect foarte mult. Îi țin pumnii să bată diseară pe cei de la Clinceni și nu numai.

ADVERTISEMENT

“Domnul Cârțu e hâtru și trebuie apreciat pentru lucrul ăsta. El nu știe așa ceva, dar aruncă o petardă ca lumea să spere și să se uite în alte părți. Atât timp cât nu a bătut-o pe Sepsi, Craiova pierde puncte, pierde din viteză. Cred că CFR Cluj și FCSB sunt mai bine poziționate ca valoare, ca experiență, ca istoric, pentru a câștiga campionatul.

Să dea Dumnezeu să fie Craiova prima și nu m-aș supăra, dar cred că campioana se va alege între CFR Cluj și FCSB, asta fiind ordinea. Chiar dacă până acum am crezut că FCSB are prima șansă, pierde din turație, văd, și la meciurile grele cred că nu o să mai fie la fel de expresivă, de puternică”, a declarat Valeriu Iftime, la Pro X.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani, cifrele rușinii în partidele cu FCSB. O singură victorie în 19 partide și zero puncte în acest sezon

Deși este una dintre echipele importante din Liga 1, cu prezențe în play-off, FC Botoșani are un palmares incredibil de slab în fața celor de la FCSB. Cu o singură victorie în cele 19 partide disputate între cele două formații.

Pe CFR Cluj, spre exemplu, echipa care a dominat Liga 1 în ultimii ani, FC Botoșani a reușit să o învingă de șapte ori. În 23 de confruntări directe. Tot de șapte ori a învins FC Botoșani și pe Universitatea Craiova, o altă echipă importantă din primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Singura victorie obținută de FC Botoșani în partidele cu FCSB a fost pe 29 iulie 2019, în etapa a 3-a a sezonului regulat. A fost atunci un 2-0 pentru moldoveni, chiar pe Arena Națională. În acest sezon, FC Botoșani a pierdut ambele partide cu FCSB. Formația lui Gigi Becali s-a impus cu 2-0 în deplasare și cu 4-1 pe propriul teren.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 1,76 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT