Fotbal intern

Valeriu Iftime pune sare pe rană! ”Ar fi bine s-o ia cineva pe Dinamo din Liga 4”

25.01.2021 | 18:00
Valeriu Iftime pune sare pe rana Ar fi bine so ia cineva pe Dinamo din Liga 4
ADVERTISEMENT

Dinamo a suferit, duminică, cel mai categoric eșec în era Cortacero, 0-4 la Botoșani. Patronul moldovenilor crede că reorganizarea lui Dinamo trebuie să înceapă din liga a patra.

FC Botoșani este unul dintre cluburile cele mai stabile din punct de vedere financiar din fotbalul românesc, iar finanțatorul Valeriu Iftime le ”vinde” oficialilor de la Dinamo rețeta succesului.

ADVERTISEMENT

”Eu nu cred că cineva, oricât de mulți bani ar avea, ar veni acum la Dinamo ca să plătească datoriile din trecut. Brandul Dinamo nu s-ar pierde nici în Liga 4, ar fi bine să-l ia cineva din Liga 4. Așa poți să construiești un club fără datorii. Să vină acum cineva, în România, în timpul pandemiei, să plătească patru-cinci milioane din urmă, este foarte greu”, a spus Iftime, la Liga Digi Sport.

Dinamoviștii sunt neplătiți de 5 luni. Cortacero zice, iar, că a virat 5 milioane de euro

Situația de la Dinamo este aproape dramatică. Presupusul patron al roș-albilor nu a virat niciun ban în conturile clubului de mai bine de 5 luni, iar fotbaliștii sunt plătiți din donațiilee făcute de Asociația ”Doar Dinamo București” (DDB).

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni, Pablo Cortacero, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK.RO că a virat 5 milioane de euro, reprezentând majorarea de capital, în data de 20 ianuarie. Anterior susținuse că a făcut majorarea de capital la data de 21 decembrie.

”S-a făcut transferul pe 20 ianuarie și banii ar fi trebuit să intre deja la First Bank. Dar nu mai vreau să spun nimic. Ca să intre cinci milioane de euro în România nu este atât de ușor. Dar transferul s-a făcut”, a spus Cortacero pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Negoiță nu mai vrea să audă de Dinamo

Situația de la Dinamo devine tot mai precară cu fiecare zi care trece. O recunoaște și fostul patron, Ionuț Negoiță, care i-a vândut, pentru 1 leu, pachetul majoritar de acțiuni lui Pablo Cortacero.

”Eu nu am recuperat nimic de la spanioli. Pe acțiuni am primit un leu. Către mine nu sunt datorii, doar cele pentru servicii din ultimii ani. Era o datorie de peste 800.000 de euro, dar între timp s-au mai adunat niște bani. Nu au plătit nimic, iar datoriile au crescut”, a declarat Negoiță, pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Deși tot mai mulți oameni de fotbal din țară consideră că doar Negoiță mai poate salva clubul, fostul finanțator din Ștefan cel Mare spune că nu mai vrea să audă de Dinamo.

”Când  le-am dat fanilor DDB pe un leu câte 10% din acțiuni, am insistat să le dau 90%. Să le dau tot. Mereu s-au eschivat. Au ezitat. Le-am zis să ia și să își asume… Asta e… Acum e ușor de comentat”, a încheiat Negoiță.

ADVERTISEMENT