Sport

Valeriu Iftime, dispus să renunțe gratis la FC Botoșani: „Îmi consumă viața, mă scoate din orice circuit al normalității”

Patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, a făcut cunocut faptul că este dispus să renunțe gratis la echipă, sătul de toate lucrurile urâte care se întâmplă în fotbalul românesc.
16.11.2021 | 18:57
Valeriu Iftime dispus sa renunte gratis la FC Botosani Imi consuma viata ma scoate din orice circuit al normalitatii
ADVERTISEMENT

Eu asociez patronul cu un șef absolut. Investitorul este altceva, are o prioprietate, patronează, conduce prin manageri buni. Asta că patronul face ce vrea este un privitism rar întâlnit, după opinia mea.

Valeriu Iftime susține că, în România, patronul este un proprietar cu multe griji

În România, a fi patron nu este cea mai fericită adresare, pentru tipul ăsta de acțiune ‘patronul face’. Patronul nu face nimic. Patronul este un proprietar cu multe griji”, a declarat Iftime la digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Demonstrația în România este că toți patronii autoritari și absoluți au pierdut bani. Iar unii deștepți, cum a fost domnul Copos, s-au retras. Lucru pe care trebuie să-l fac și eu.

Fotbalul cu patroni d-ăștia care stiu totul, măsoară totul, reglează ei totul este o chestiune deplasată. Un club este un management și nu poate să-l facă un patron decât dacă este un geniu în toate competențele.

ADVERTISEMENT

Adică știe să facă și drumuri, și poduri, și fotbal, și agricultură, orice. Eu cred că fotbalul este aspectul specialiștilor. Îți iei niște angajați pe care îi respecți, le dai libertate. Dacă găsesc un investitor, un om care vrea să preia fotbalul, renunț”, a declarat finanțatorul celor de la FC Botoșani.

Aerul din fotbalul românesc nu este deloc respirabil pentru Valeriu Iftime

Valeriu Iftime a și detaliat: „Aerul din fotbalul românesc nu este deloc respirabil pentru mine. Sincer, am alte lucruri de făcut, mult mai serioase. Nu este respirabil pentru că nu produce spectacol, nu produce coerență în mintea oamenilor, din cauza acestor patroni, al istoricului nostru, și al ‘spectacolului’ pe care îl facem.

ADVERTISEMENT

Liga și Federația au o responsabilitate enormă. Eu fac fotbal dintr-o responsabilitate socială. Fac bine unor oameni din zona noastră. În momentul de față, fotbalul din România nu produce absolut nimic.

Valeriu Iftime și-a dat seama că fotbalul românesc este plin de angoase și idei negative

Spectatorul din România trebuie să vadă spectacol în jurul lui. Fotbalul e plin de angoase, de idei negative, de oameni care se jignesc într-un fel sau altul. Este clar că anul ăsta nu este bun pentru mine, din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Pentru că eu cred că banii în fotbal vor fi din ce în ce mai puțini. Dacă, de exemplu, FCSB, care avea bani și investea în fotbaliști nu mai are bani înseamnă că este un izvor care seacă pentru mulți.

Și fotbalul european nu cumpără jucători din România. Cel puțin eu, de la Botoșani, nu am reușit să vând un fotbalist în afară.

În România mai mult mimăm fotbalul, consideră Valeriu Iftime

Dar ăsta nu e cel mai grav lucru. Eu cred că noi nu producem spectacol, în România mai mult mimăm fotbalul, prin greșeli impardonabile de arbitraj, cu patroni excentrici și tot felul de lucuri care nu îi ajută la nimic pe cei care investesc în fotbal alături de asociații lor, cum am făcut eu.

Mai rău mă enervează, îmi consumă viața, mă scoate din orice circuit al normalității mele. Eu vă spun ce gândesc de câteva luni, voi găsi o soluție să nu distrug clubul ăsta, care are competențe și o dimensiune.

Voi găsi niște soluții. Dar în momentul ăsta l-aș da fără niciun fel de remușcare și aș pleca în sens opus cât de repede aș putea. L-aș da gratis. Vreau doar ca cineva să vină la Botoșani să țină acest fotbal măcar 3 ani. În așa fel încât imaginea fotbalului din Botoșani să nu se piardă în timp”, a încheiat finanțatorul celor de la FC Botoșani.

ADVERTISEMENT