Fotbal intern

Vali Crețu a semnat prelungirea cu FCSB. Câți ani va avea când termină contractul. Exclusiv

31.03.2021 | 13:30
Vali Cretu a semnat prelungirea cu FCSB Cati ani va avea cand termina contractul Exclusiv
ADVERTISEMENT

Vali Crețu, fundașul dreapta al celor de la FCSB, va rămâne la formația lui Gigi Becali și din sezonul următor. Jucătorului venit de la Gaz Metan Mediaș îi expira contractul peste trei luni și recent a semnat prelungirea angajamentului cu actualul lider al Ligii 1.

FANATIK a dezvăluit la finalul anului trecut, înainte ca Vali Crețu să intre în ultimele șase luni de contract, că Gigi Becali i-a propus să continue cu „roș-albaștrii” încă doi ani. Fundașul și-a dat acordul în principiu, iar acum și-a pus și semnătura pe noul contract. Va fi jucătorul FCSB până pe 30 iunie 2023, dată la care va avea 34 de ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali i-a propus lui Vali Crețu prelungirea contractului imediat după ce jucătorul debutase la națională în amicalul cu Belarus

Pe 11 noiembrie 2020, Vali Crețu debuta pentru echipa națională, cu mai puțin de două luni înainte de a împlini 32 de ani. Intra în locul lui Vasile Mogoș în amicalul România – Belarus 5-3 și bifa primele sale 20 de minute sub tricolor.

Evoluția sa și faptul că a devenit internațional l-au făcut pe patronul FCSB, Gigi Becali, să-i ofere un cadou, mai ales că Vali Crețu face parte dintre jucătorii pe care îi apreciază. Becali i-a propus prelungirea angajamentului cu încă doi ani, cel pe care rula în acel moment urmând să se termine în această vară.

ADVERTISEMENT

Propunerea șefului a venit oarecum în întâmpinarea declarațiilor pe care fundașul dreapta le făcuse pentru site-ul federației în acea perioadă de convocare la lot.

„Sunt conștient unde sunt, îmi știu puterile și cred că pot să mai joc trei-patru ani lejer, la un nivel foarte înalt. Îmi doresc să continui cu Steaua, pentru că mai am până la vară, să iau campionatul și cupa, să câștig tot! Avem un grup puternic la FCSB” – Vali Crețu, noiembrie 2020

Vali Crețu și-a pierdut postul de titular la FCSB în 2021, dar a rămas cu același salariu: 12.000 de euro lunar!

În cele din urmă, după propunerea lui Gigi Becali de la finalul anului trecut, părțile au pus pe hârtie totul. FANATIK a aflat că Vali Crețu a semnat prelungirea, în acest moment fiind jucătorul celor de la FCSB până în iunie 2023.

ADVERTISEMENT

Vestea bună pentru jucătorul adus de la Gaz Metan Mediaș este că va avea în continuare un salariu de 12.000 de euro lunar, la fel ca și până acum. Asta în ciuda faptului că de la reluarea campionatului, în 2021, el și-a pierdut postul de titular în detrimentul lui Ovidiu Popescu. Surprinzător sau nu, Ovidiu Popescu este cel care, ulterior, l-a înlocuit pe Crețu și la echipa națională, pentru care a fost integralist cu Macedonia de Nord și Germania.

Ovidiu Popescu a debutat foarte bine contra naționalei lui Angelovski și a jucat decent și împotriva Panzerului. Reșițeanul este cel mai polivalent jucător de la FCSB, fiind folosit de când e roș-albastru pe 8 posturi!

ADVERTISEMENT

În pauza de iarnă se punea problema plecării lui Crețu de la FCSB, la fel cum în dubiu era și Ionuț Panțîru

Vali Crețu nu a fost deloc liniștit în scurta pauză de iarnă. Nu semnase încă prelungirea contractului, nu mai era titular după maratonul de meciuri pe care-l jucase în toamnă și ieșirea din formă mai ales din cauza oboselii, iar FCSB izbutise și transferul lui Denis Haruț de la FC Botoșani.

Pe ultimul Gigi Becali „îl vede” în continuare mai bun ca fundaș dreapta, astfel că e o concurență teribilă. În aceste condiții chiar s-a pus problema la un moment dat ca Vali Crețu să nu mai continue la FCSB, situație în care se afla și celălalt fundaș de bandă, Ionuț Panțîru, pe care Gigi intenționa să-l dea împrumut după aducerea muntenegreanului Radunovici.

În cele din urmă, și Vali Crețu, care a semnat prelungirea, și Panțîru, care mai are contract încă trei ani, au rămas în lotul lui Toni Petrea și își așteaptă șansa de a reveni în primul 11.

  • 750.000 de euro este cota actuală a lui Valentin Crețu, cu 200.000 de euro mai mare decât în momentul venirii la FCSB
  • 125.000 de euro a dat Gigi Becali pentru transferul lui Vali Crețu de la Gaz Metan Mediaș pe 4 august 2019

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,85 este cota pentru „FCSB deschide scorul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT