Fotbal intern

Vali Crețu își „urechează” colegii după UTA – FCSB 0-1: „Eram obligați să facem 2-0. Nu am jucat ce trebuie!”

13.03.2021 | 22:37
Vali Cretu isi urecheaza colegii dupa UTA  FCSB 01 Eram obligati sa facem 20 Nu am jucat ce trebuie
ADVERTISEMENT

Vali Crețu trage un semnal de alarmă după partida cu UTA și consideră că FCSB ar fi trebuit să mai marcheze cel puțin încă o dată, însă jocul din repriza a doua nu a funcționat așa cum el și colegii săi își doreau.

FCSB rămâne lider în Liga 1 înaintea derby-ului pentru titlu cu CFR Cluj, care va avea loc pe data de 19 martie, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

Vali Crețu, Olimpiu Moruțan și Darius Olaru răsuflă ușurați după victoria la limită împotriva arădenilor, care puteau marca în ultimele secvențe ale meciului, însă Andrei Vlad s-a opus.

Valentin Crețu e sincer după victoria cu UTA: „Trebuia să facem 2-0 și să nu le dăm nicio șansă!”

Valentin Crețu e sincer după victoria la limită de la Arad și e de părere că el și colegii săi ar fi trebui să rezolve partida și să își mărească avantajul pentru a avea un final de meci fără emoții, ceea ce nu s-a întâmplat din cauza relaxării și a lipsei de concentrare: „Important e că am câștigat. Nu i-am certat, dar trebuia să facem 2-0 și să nu le dăm nicio șansă! Pierdeam trei puncte si apoi sufeream și plângeam aiurea. În repriza a doua nu am jucat ce trebuie”, a recunoscut fundașul lui Toni Petrea care a revenit ca titular.

ADVERTISEMENT

Fundașul celor de la FCSB s-a plâns de calitatea gazonului din această seară și explică de ce terenurile proaste din Liga 1 eu un mare dezavantaj pentru liderul la zi: „Gazonul e o problemă. Noi jucăm pe jos, combinativ, dar terenul a fost foarte, foarte prost și e un minus pentru noi, pentru că vrem să jucăm cât mai bine. Mă bucur că am revenit și sper să rămân în echipă și să îmi fac treaba cât mai bine.

Valentin Crețu așteaptă cu nerăbdare duelul cu CFR Cluj împotriva căreia FCSB a avut mari problema la ultimele meciuri directe, la fel ca în turul campionatului când au pierdut cu 2-0 fără drept de apel: „Va fi un meci greu pentru că nu am mai câștigat de mult cu CFR Cluj. Sunt experimentați și trebuie să îi învingem odata. Au experiență și au câștigat titlul în ultimii ani. Sper să jucăm noi ce trebuie. Gazonul va fi mult mai bun, dar va fi mult mai greu. Vrem să facem cinste fotbalului și să ne bucurăm suporterii”, a declarat Vali Crețu la finalul meciului cu UTA.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a marcat în premieră în Liga 1 cu capul: „Nu am mai dat gol cu capul de la juniori!”

Olimpiu Moruțan e în formă maximă, iar în meciul cu UTA a reușit o performanță atipică pentru stilul său de joc. Cel mai bun pasator din Casa Pariurilor Liga 1 a marcat un gol cu capul, ceea ce nu s-a mai întâmplat din perioada în care juca la juniori: „Mă bucur că am marcat în seara asta cu capul. Cred că doar la juniori am mai dat gol cu capul! E primul cu capul în Liga 1”, a surprins Oli la interviuri.

Și Moruțan a recunoscut că echipa sa putea să piardă cele trei puncte dintr-o neatenție, însă tot ceea ce rămâne după acest meci șters e victoria: „Am avut foarte multe ocazii. Trebuia să marcăm golul al doilea. Pe final puteau să ne egaleze cu un om în minus. Să marcăm când aveam ocazii și să fim mai atenți. Bine că am câștigat. E cel mai important. Contează orice punct”.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul FCSB așteaptă duelul pentru primul loc cu CFR Cluj și declară că va juca cu aceeași îndârjire pentru atât la naționala de seniori cât și la tineret: „Vrem să facem un meci bun cu CFR Cluj și sper să scoatem maxim. Unde o să fiu chemat la națională voi merge cu mare plăcere și abia aștept să joc”, a mai spus Moruțan după golul marcat cu UTA.

Darius Olaru îi dă și el dreptate lui Vali Crețu: „Am tratat prea ușor pe final unele faze și era să ne coste!”

Darius Olaru a fost și el nemulțumit de felul în care FCSB a tratat finalul de meci în care cele trei puncte erau să le scape printre degete jucătorilor lui Toni Petrea: „Am vorbit la pauză să ieșim mai motivati si mai relaxați. Am tratat prea ușor pe final unele faze și era să ne coste! Ocaziile se răzbună, dar din fericire pentru noi nu a fost așa”.

Tânărul mijlocaș recunoaște că echipa sa s-a obișnuit să câștige „italienește”, cu 1-0, dar cel mai important în opinia lui Darius Olaru e că FCSB va întâlni CFR Cluj din postura de lider: „Ne-am obișnuit să câștigăm cu 1-0. Ne menținem pe primul loc și cu CFR Cluj vom fi pe primul loc”.

Olaru și-ar dori să fie convocat de Mirel Rădoi la naționala de seniori, însă în același timp e conștient că Adrian Mutu va avea mare nevoie de el la lotul U21 care va participa la Campionatul European: „Echipa națională pentru toti jucătorii e o prioritate, dar mă gândesc la meciul cu CFR Cluj mai întâi. Normal că m-aș bucura să fiu la prima reprezentativă, dar cred că e nevoie de mine la U21 și sper să merg la EURO”, a mai spus și Darius Olaru.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 1,95 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT