Fotbal intern

Vali Crețu, încă o gafă decisivă la FCSB. Ce urmează pentru fundașul dreapta. Video. Exclusiv

21.12.2020 | 23:05
Vali Cretu inca o gafa decisiva la FCSB Ce urmeaza pentru fundasul dreapta Video Exclusiv
ADVERTISEMENT

Vali Creţu, fundaşul dreapta de la FCSB, e departe de forma care i-a adus statutul de titular la echipa de pe primul loc din Liga 1 şi convocarea la naţionala României. În ultima perioadă a început să gafeze din ce în ce mai des, iar Gigi Becali s-a săturat şi a început să îi caute înlocuitor.

Fundaşul lateral a comis două erori identice în partidele cu CFR Cluj şi Sepsi Sf. Gheorghe, iar echipa sa a primit gol de fiecare dată. Contra campioanei, a ieşit penalty-ul transformat de Ciprian Deac pentru 1-0, iar contra covăsnenilor a gafat la golul egalizator.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată, nu a urmărit o minge simplă, pe care adversarii au recuperat-o, au centrat în careu şi Andrei Vlad a fost nevoit să scoată mingea din poartă.

Gafele lui Creţu cu CFR şi Sepsi au costat-o pe FCSB

În ultimele meciuri, jocul lui Vali Creţu nu a mers deloc, iar fundaşul are pe conştiinţă cel puţin două din ultimele 3 goluri încasate de FCSB. CFR Cluj a deschis scorul printr-o lovitură de pedeapsă, la un fault al lui Miron, transformată de Ciprian Deac. Dar greşeala iniţială i-a aparţinut lui Vali Creţu.

ADVERTISEMENT

La o degajare a lui Soares, fundaşul de la FCSB nu a urmărit mingea, care a fost ajunsă de Alex Chipciu în colţul terenului. Fotbalistul campioanei a preluat, s-a întors cu faţa spre careu şi a centrat nestingherit din faţa lui Creţu, care a avut un marcaj mult prea larg. Faza se vede la minutul 1:24 din clipul de mai jos.

O fază similară a dus şi la golul egalizator al lui Sepsi. Defensiva liderului a respins o minge spre tuşa dreaptă, Vali Creţu a urmărit mingea doar cu privirea, iar Florin Ştefan a recuperat-o. A centrat pe jos, iar Fofana l-a învins pe Andrei Vlad de la 15 metri în minutul 37. Faza poate fi urmărită aici.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Vali Creţu are partea lui de vină şi la golul secund al CFR-ului în derby. Dragoş Olaru a trimis o pasă greşită chiar în faţa apărării, între Cristea şi Creţu, Costache a recuperat, a câştigat duelul umăr la umăr cu fundaşul dreapta de la FCSB şi a trimis pe lângă Vlad pentru 2-0. (Minutul 4:57 în clipul de mai sus)

Gigi Becali îi caută înlocuitor

Patronul Gigi Becali s-a săturat de gafele în lanţ ale apărătorului de pe partea dreaptă şi îi caută deja înlocuitor.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunţat în exclusivitate că prima ţintă a fost Georgi Pashov de la Academica din Clinceni, propus de secundul Mihai Pintilii. Ideea a picat după ce bulgarul s-a lăudat în presa din ţara natală cu interesul liderului din România.

Probleme şi pe partea stângă a apărării

Lucrurile nu stau tocmai bine nici pe flancul opus. FCSB are în lot trei fundaşi stânga, pe Soiledis, Panţîru şi Briceag. Soiledis trebuia să fie titular cu CFR, dar s-a accidentat la ultimul antrenament dinaintea meciului şi a devenit indisponibil pentru finalul de an.

Ionuţ Panţîru, la fel ca Vali Creţu, e ieşit din formă. FANATIK a anunţat că Gigi Becali vrea să scape de cel care a fost preferatul lui şi să-l împrumute. Una dintre posibilele destinaţii este Poli Iaşi, echipă de la care a fost adus în vara lui 2019 pentru 200.000 de euro.

Briceag a avut o evoluţie bună cu CFR Cluj şi a intrat destul de bine şi cu Universitatea Craiova la pauză, în locul lui Panţîru. Fostul oltean este privit mai mult ca o soluţie de avarie şi era şi el pe făraş înaintea celor două derby-uri, dar evoluţiile sale l-au salvat, cel puţin pentru moment.

Nemulţumit de Panţîru şi Briceag, Toni Petrea a jucat cu Ovidiu Popescu pe postul de fundaş stânga în meciul cu Sepsi. FCSB aşteaptă venirea lui Risto Radunovic de la Astra, mutarea fiind deja confirmată pentru luna ianuarie, când se deschide fereasta de transferuri.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 1,95 este cota pentru „1 şi peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT