Fotbal intern

Gigi Becali a betonat defensiva la FCSB. A prelungit contractul unui titular după meciul naționalei. Exclusiv

12.11.2020 | 20:27
Gigi Becali a betonat defensiva la FCSB A prelungit contractul unui titular dupa meciul nationalei Exclusiv
ADVERTISEMENT

Vali Crețu va fi jucătorul celor de la FCSB până în vara lui 2023 după ce Gigi Becali a decis să-i prelungească angajamentul care expira în iunie 2021. Crețu este titular de bază în echipa lui Toni Petrea și este extrem de apreciat atât în vestiar, cât și de Becali.

Decizia patronului roș-albaștrilor vine la puțin timp după meciul România – Belarus 5-3, amical în care fundașul dreapta al celor de la FCSB a debutat, la 31 de ani, pentru echipa națională.

ADVERTISEMENT

Vali Crețu, contract prelungit cu FCSB pentru încă două sezoane. „Vreau să iau campionatul, cupa, să câștig tot”

Unul dintre jucătorii pe care Gigi Becali i-a lăudat non-stop din momentul în care l-a transferat la FCSB a fost fundașul dreapta Valentin Crețu. Acesta a devenit rapid unul dintre preferații patronului, fiind titular de bază.

Crețu a venit la roș-albaștri în august 2019, de la Gaz Metan Mediaș, Gigi Becali achitându-i clauza de reziliere apărută peste noapte, așa cum a dezvăluit FANATIK la vremea respectivă. A semnat un contract valabil până la 30 iunie 2021 și peste câteva săptămâni ar fi intrat în ultimele șase luni de contract.

ADVERTISEMENT

Sunt conștient unde sunt, îmi știu puterile și cred că pot să mai joc trei-patru ani lejer, la un nivel foarte înalt. Îmi doresc să continui cu Steaua, pentru că mai am până la vară, să iau campionatul și cupa, să câștig tot și să rămână din fotbaliștii care sunt acum la FCSB, pentru că sunt foarte talentați și foarte buni. Avem un grup puternic”, a declarat Crețu pentru site-ul federației.

Patronul celor de la FCSB l-a liniștit pe Crețu și i-a propus prelungirea contractului cu încă doi ani, jucătorul născut la Buzău urmând să fie legat de echipa lui Becali până la 30 iunie 2023.

ADVERTISEMENT

Valentin Crețu va avea același salariu la FCSB ca și până acum: 12.000 de euro pe lună! La fel ca Oaidă sau Nedelcu

Este o dorință îndeplinită pentru Vali Crețu, care va face 32 de ani la începutul anului următor, pe 2 ianuarie. În ciuda faptului că Becali nu prea agreează să țină la echipă fotbaliști trecuți de 30 de ani, Vali Crețu este pe placul său.

De asemenea este o realizare importantă din punct de vedere financiar și pentru fundaș, care va continua să câștige 12.000 de euro lunar și în următoarele sezoane, un salariu bun spre foarte bun în actualele condiții economice. Oricum, Crețu este undeva la mijlocul palierului financiar al salariilor de la FCSB, tot 12.000 de euro pe lună având Răzvan Oaidă sau Dragoș Nedelcu, doi dintre jucătorii pe care Becali așteaptă profit.

ADVERTISEMENT

Liderul salariilor acum la FCSB este căpitanul Florin Tănase, cu 17.500 de euro lunar, urmat de „perlele” Florinel Coman și Dennis Man, fiecare cu 17.000 de euro pe lună, abia mărite de Becali, după cum a scris recent FANATIK.

  • 20 de minute a jucat Vali Crețu la debutul în echipa națională, el înlocuindu-l pe Vasile Mogoș în România – Belarus 5-3

Gigi Becali va încerca și transferul lui Denis Haruț de la FC Botoșani, dar prețul cerut de moldoveni este prohibitiv în acest moment

Gigi Becali se gândește și la viitorul echipei, chiar dacă i-a prelungit contractul lui Vali Crețu. Patronul este conștient de vârsta acestuia, aproape 32 de ani, și încearcă, din timp, să aducă un fundaș tânăr la FCSB.

Ținta principală a lui Gigi este Denis Haruț, noua mină de aur a lui Iftime, la FC Botoșani. Cei doi au și discutat pe această temă, dar nu s-a ajuns la nicio negociere care să includă sume. Și asta în principal din pricina prețului prohibitiv pe care moldovenii l-au stabilit pentru o eventuală plecare a lui Haruț.

FANATIK a dezvăluit acum câteva zile că Iftime nu-i va da drumul lui Haruț fără minimum 1.000.000 de euro. Și încă o noutate de ultimă oră în privința lui Haruț. „Haruț nu pleacă de la Botoșani în această iarnă. Sută la sută! Poate doar Chindriș dacă are o ofertă bună”, a spus Valeriu Iftime, șeful din Moldova, pentru site-ul nostru.

  • 700.000 de euro este cota lui Valentin Crețu în acest moment, cea mai mare din cariera sa
  • 125.000 de euro a plătit Gigi Becali celor de la Gaz Metan Mediaș pe 4 august 2019 pentru a-l transfera pe Crețu la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaș – FCSB: 1,83 este cota pentru „peste 1,5 goluri FCSB”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT