Fotbal international

Valladolid – Valencia, blat regizat cu jucătorii gazdelor: “Uite, frate! Șapte jucători au fost cumpărați!”

04.06.2019 | 10:31
Valladolid  Valencia blat regizat cu jucatorii gazdelor Uite frate Sapte jucatori au fost cumparati

Meciul din ultima etapă din Primera Division dintre Valladolid şi Valencia, scor 0-2, este acuzat că a fost blat. “Liliecii” au reuşit calificarea în grupele UEFA Champions League datorită acestei victorii. Însă, presa din Spania scoate la iveală detalii incredibile despre meciul din Primera Division. 

Valladolid – Valencia, blat regizat cu jucătorii gazdelor: “Doi pauză, doi final”

Raúl Bravo și Carlos Aranda, capii rețelei, ar fi aranjat totul prin Borja Fernandez, căpitanul lui Valladolid. Pentru Fernandez era ultimul meci al carierei pentru că s-a retras din fotbal. El Mundo scrie că poliţiştii îi urmăreau de mai bine de 6 luni pe capii reţelei, cărora le-au fost înregistrate convorbirile telefonice: „Uite, frate! Șapte jucători au fost cumpărați!”, i-a spus Aranda unui prieten.

El avea plănuit şi tot ceea ce se va întâmpla pe teren: „Valencia are avantaj și în prima repriză, și în a doua. Câștigă meciul. Doi pauză, doi final. Marchează două goluri, pe repriză”. Cei şapte jucători cumpăraţi erau de la Valladolid şi de afacere s-ar fi ocupat Borja Fernandez, cel care s-a retras din fotbal la acel meci.

Spaniolii scriu că Borja Fernandez s-a întâlnit cu mai mulţi coechipieri acasă la unul dintre ei, Keko. Apoi, pe data de 16 mai, căpitanul a discutat într-un bar şi cu Raul Bravo, iar pentru a nu părea suspect, şi-a dus şi soţia şi fetiţa la întâlnire.

Borja Fernandez, căpitan Valladolid
Valladolid – Valencia, blat regizat cu jucătorii gazdelor Uite, frate! Șapte jucători au fost cumpărați! FOTO: Borja Fernandez, căpitan Valladolid
RCD Espanyol defeated Real Valladolid 3-1.

Şi-a sfătuit un prieten să parieze 10.000 de euro pe un meci

Veteranul Borja Fernandez a fost reţinut, însă a plătit o cauţiune de 50.000 de euro. La interogatoriu el a spus că întâlnirea cu colegii săi acasă la Keko a fost pentru a organiza o petrecere de retragere, în timp ce întâlnirea cu Raul Bravo a fost pentru a-i oferi sfaturi ca să devină antrenor la academia lui Valladolid.

Însă, anchetatorii cred că Borja a regizat totul şi Carlos Aranda era atât de sigur că şi-a sfătuit un prieten să parieze 10.000 de euro pe meci, astfel încât să îşi dubleze suma. Căpitanul lui Valladolid ar fi primit 50.000 de euro ca să se ocupe de tot, însă pedepsele pot fi foarte dure.

Valladolid - Valencia, blat regizat cu jucătorii gazdelor Uite, frate! Șapte jucători au fost cumpărați! (1)
Valladolid – Valencia, blat regizat cu jucătorii gazdelor Uite, frate! Șapte jucători au fost cumpărați! (1)

Marca scrie că dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei implicaţi riscă între 6 luni şi 4 ani de închisoare. Mai mult, amenda maximă poate ajunge la 5,5 milioane de euro. Nu doara poliţia investighează cazul. Clubul Valladolid a deschis o anchetă împotriva propriilor jucători. Formaţia din Primera Division este deţinută de fostul star brazilian, Ronaldo Nazario.

  • 50.000 de euro ar fi luat Borja Fernandez pentru a aranja blatul
  • 4 ani de închisoare este pedeapsa maximă pentru cei vinovaţi