News

Valoare record pentru Bitcoin. Cât a ajuns să valoreze acum criptomoneda

03.01.2021 | 08:16
Valoare record pentru Bitcoin Cat a ajuns sa valoreze acum criptomoneda
ADVERTISEMENT

Începutul de an 2021 a reprezentant explozia pe piața internațională pentru bitcoin, moneda virtuală care devine tot mai populară în întreaga lume în ultimii ani.

Pentru prima dată în istoria sa, moneda virtuală a depășit valoarea de 30.000 de dolari pentru o unitate, informează site-ul de specialitate Forbes.

ADVERTISEMENT

Creșterea este una spectaculoasă, dat fiind faptul că în urmă cu exact un an, un bitcoin se tranzacționa cu un preț care se învârtea în jurul a 8.000 de dolari.

Valoare record pentru Bitcoin. Cât a ajuns să valoreze acum criptomoneda

Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă din lume, a trecut sâmbătă dimineață de granița de 30.000 de dolari pentru prima dată în istoria sa și a urcat până la 33.000 de dolari, înainte de a scădea sub 32.000 de dolari până în după-amiaza de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

De la începutul toamnei și până în prezent, când a atins această valoare record, moneda virtuală a suferit o creștere accentuată. S-a tranzacționat cu aproximativ 10.000 dolari la începutul lunii septembrie 2020 și nu a depășit pragul de 20.000 de dolari până acum doar trei săptămâni, pe 16 decembrie .

Ulterior, criptomoneda a trecut la peste 28.000 de dolari a doua zi de Crăciun, mai exact pe 26 decembrie. Per total, un bitcoin a crescut cu aproape 50% doar în luna decembrie și a câștigat aproape 9 procente sâmbătă.

ADVERTISEMENT
  • 570 miliarde dolari reprezintă în acest moment capitalizarea monedei virtuale 

Bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%

La ora actuală, Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Bitcoin-ul (BTC) este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Moneda virtuală fost creată pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări.

ADVERTISEMENT

Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.

Un nu este un leu, dolar sau euro. Nu poate fi ţinut în mână şi nu este recunoscut drept monedă de schimb de majoritatea magazinelor, deşi există comercianţi în lume şi în România care acceptă plata în bitcoin.

În prezent, Bitcoin-ul este cea mai populară monedă virtuală, însă Ethereumul, Bytecoin-ul, Ripple sau Litecoin vin cu putere din urmă.

ADVERTISEMENT