News

Valsul gunoaielor în Sectorul 1. Romprest, acuze dure la adresa Clotildei Armand. Ce decizie a luat compania

07.02.2021 | 17:37
Valsul gunoaielor in Sectorul 1 Romprest acuze dure la adresa Clotildei Armand Ce decizie a luat compania
ADVERTISEMENT

Valsul gunoaielor în Sectorul 1 este departe de a fi încheiat. După ce oamenii din această zonă a Bucureștiului au trecut printr-un adevărat război al nervilor, situația este acum la un pas de a degenera. Romprest, societatea care asigură curățenia în sector spune că intră în faliment dacă edilul nu își achită datoriile.

Mai mult de atât, compania și-a scos mașinile din dotare și a mers să protesteze în Piața Victoriei față de deciziile luate de Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT

Concret, 10 mașini de gunoi au ieșit din bază și au mers prin fața Guvernului acolo unde mai mulți reprezentanți ai firmei au solicitat dreptate.

Continuă valsul gunoaielor în Sectorul 1

Situația poate să devină una mult mai gravă. Cei de la Romprest spun că vor defila în fiecare zi, preț de 5 zile, tocmai pentru a transmite oamenilor din Sectorul 1 mesajul clar că, începând de joi, se oprește orice fel de acțiune de strângere a gunoiului.

ADVERTISEMENT

Compania spune că are de încasat peste 100 de milioane de lei de la Sectorul 1 și că este decisă să oprească ridicarea gunoiului. Utilajele Romprest s-au plimbat prin zona Charles de Gaulle, Arcul de triumf și înapoi pe Kiseleff, cu popas în Piața Victoriei.

„E o acțiune de conștientizare prin care readucem în atenția primăriei că mai sunt cinci zile până când noi nu vom mai avea bani să punem în mișcare aceste mașini. Suntem în imposibilitatea de a plăti salariile dar și colaboratorii și furnizorii.

ADVERTISEMENT

Nici serviciile suplimentare din pandemie nu sunt plătite. 90% din ce am prestat nu s-a plătit de doamna primar.  Noi așteptăm ca serviciile prestate, facturate, să fie plătite. De șase luni de zile noi finanțăm integral serviciile”, a transmis Sorin Velicu, director în cadrul Romprest.

Romprest, acuze dure la adresa primarului Clotilde Armand

Mai mult de atât, cei de la Romprest spun că primarul Clotilde Armand refuză cu bună știință semnarea unui nou contract. „Primăria Sectorului 1 are pe masă o ofertă mai mult decât bună din partea Romprest pe care nu o ia în considerare pentru a împinge compania Romprest spre faliment întrucât are interese ascunse. 

ADVERTISEMENT

Vom defila zi de zi în toate dintre cele 5 zile rămase. Sunt servicii de care Sectorul 1 va fi vitregit. Invităm cetățenii pe site-ul nostru iar acolo vor fi lămuriți în clar cu toată situația la zi și vor putea constata culpa exclusivă a Primăriei pentru situația generată”, a mai zis Sorin Velicu.

Ce spune Clotilde Armand despre protestul Romprest

Nu a durat mult până la replica primarului Sectorului 1. Clotilde Armand vede gestul celor de la Romprest drept o tentativă de șantaj.

„Într-o nouă încercare de șantaj, firma de salubrizare și-a scos mașinile la protest prin Sectorul 1 în speranța că primăria le plătește facturile emise nelegal anul trecut, facturi neachitate de primarul PSD – cel cu diamantele. Frumoasă mișcare.

Din nefericire pentru conducerea acestei firme spun că nu am fost impresionată de șantajul ”protestului” și nici de notificarea prin care amenință că începând cu data de 11.02.2021 nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat din Sectorul 1”, a scris aceasta pe Facebook.

Cum s-a implicat Nicușor Dan în conflict

Nicuşor Dan spune că Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, trebuie să plătească firmei de salubritate facturile, astfel încât să se ridice gunoiul de pe străzi.

„În sectorul 1 este un conflict între operatorul de salubritate și Primăria Sectorului 1 pe un contract care este în funcțiune. Cum a fost semnat acel contract, asta e o chestiune care poate să fie discutată.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Însă în acest moment, eu consider că un contract care este în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului acel serviciu, astfel încât să se ridice și gunoaiele de pe străzi. Deci, este o responsabilitate pe care Primăria Sectorului 1 o are și eu sper să se achite de ea”, a declarat primarul Capitalei.

De ce nu vrea să plătească primarul Sectorului 1 firma de salubritate

Clotilde Armand a și motivat în urmă cu doar câteva zile de ce nu vrea să achite facturile celor de la Romprest. „Cetăţenii îşi doresc curăţenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunităţii locale, nu pot plăti nişte servicii prestate doar pe hârtie.

Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului Romprest să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situaţie, însă doar cu respectarea strictă a legii”, a afirmat Armand, potrivit unui comunicat de presă la Primăriei Sectorului 1.

Clotilde Armand, toate tunurile pe PNL și PSD

De altfel, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand nu a ezitat o clipă și a transmis după ce mai multe proiecte din şedinţa extraordinară au fost respinse, că ”USL trăieşte bine în Sectorul 1”, acuzând PNL că alături de PSD a deturnat o şedinţă în funcșie de subiectul dorit de ei.

”Şedinţa de Consiliu Local a Sectorului 1 de astăzi în care trebuia să discutăm despre spitale, şcoli, reforma Poliţiei Locale şi despre digitalizarea ADP a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare. Asta este urgenţa lor.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Compania respectivă a emis, fix în timpul şedinţei, un comunicat de presă cum că ei nu mai prestează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai există şi alte firme de salubrizare pe lumea aceasta.

Dar domnii şi doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta. Vor să plătim rapid nişte facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL şi firma respectivă”, a transmis Clotilde Armand.

Clotilde Armand, plângere penală pe adresa Romprest

Vă readucem aminte că primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat la finalul anului trecut că va depune la Parchet plângere penală împotriva Romprest şi că va „înainta către Ministerul Mediului o plângere de ridicarea licenţei pentru prestatorul şantajist”. Edilul mai precizează că a început procedurile de reziliere a contractului de salubrizare cu această companie.

„Hai să vă explic cum lucrează Mafia în ajunul Crăciunului. Operatorul de servicii de salubrizare a început din nou şantajul şi de aseară nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat. A văzut că nu le merge cu facturi ilegale date spre plată către primărie şi a decis din nou să lase gunoiul pe stradă”, a scris atunci Clotilde Armand pe Facebook.

Ea a adăugat că a început acţiunea de ridicare a gunoiului stradal cu o altă firmă de salubrizare şi că nu se mai milogeşte de Romprest să îşi respecte contractul.

„Eu n-am stat să mă milogesc de acest operator să-şi respecte contractul şi am început o acţiune de ridicare a gunoiului stradal cu o altă firmă de salubrizare. Şi ce credeţi? Firma respectivă ridică gunoiul iar operatorul de servicii de salubrizare care nu-şi respectă contractul aruncă în urma lor alt gunoi.

Cu alte cuvinte: acolo unde noi strângem vin alţii şi aruncă în urma noastră gunoiul. Au început să ameninţe şi muncitorii. Eu nu sunt deloc impresionată de aceste practici şi voi depune la parchet plângeri penale împotriva prestatorului de servicii de salubrizare”, a completat Armand.

ADVERTISEMENT