Sport

Valtteri Bottas pleacă din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei

29.09.2018 | 18:19
Valtteri Bottas pleacă din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei

Valtteri Bottas l-a devansat pe Lewis Hamilton în calificările pentru Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei și va pleca din pole position la Sochi. Este cel de-al șaptelea pole position din careieră reușit de Bottas și primul de la Sochi. Pilotul echipei Mercedes a stabilit un nou record pe acest circuit, terminând cu 1:31.387.

Finlandezul a pilotat mai bine pe segmentul final al circuitului, accelerând în prima rundă, în timp ce Lewis Hamilton a condus fără greșeală pe prima parte a traseului. În turul al doilea, Hamilton s-a aflat la conducere pe primul sector, dar a luat prea larg cel de-al 7-lea viraj și a fost nevoit să abandoneze, în timp ce Bottas și-a păstrat calmul și a redus viteza pentru mai multă siguranță.

Valtteri Bottas a terminat primul în calificări și pleacă din pole position în Marele Premiu al Rusiei

Ferrari nu s-a putut apropia foarte mult, Sebastian Vettel reușind un timp cu peste o secundă în spatele lui Bottas, ceea ce îl plasează pe poziția a treia la grila de start în Marele Premiu al Rusiei. Coechipierul său, Kimi Raikonen, va porni de pe poziția a patra. După ce echipa Red Bull Racing a luat decizia riscantă de a schimba motoarele termice la începutul sesiunilor din Rusia, ceea ce a dus la penalizarea piloților Verstappen şi Ricciardo, Kevin Magnussen a terminat calificările pe poziția a cincea.

Cum s-au clasat piloții în calificările pentru Marele Premiu al Rusiei

  1. Valtteri Bottas – Mercedes – 1:31.387
  2. Lewis Hamilton – Mercedes – 1:31.532
  3. Sebastian Vettel – Ferrari – 1:31.943
  4. Kimi Raikkonen – Ferrari – 1:32.237
  5. Kevin Magnussen – Haas – 1:33.181
Calificări - Marele Premiu al Rusiei
Calificări – Marele Premiu al Rusiei

Piloții echipei Red Bull Racing, Max Verstappen și Daniel Ricciardo, au terminat calificările pe pozițiile 11 și respectiv 12, în timp ce Fernando Alonso, de la McLaren, a terminat pe 17. Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei are loc duminică, 30 septembrie, de la ora 14.10 Cursa va fi transmisă în direct de Digisport 1. Fanatik.ro vă va ține la curent cu ultimele noutăți.