Sport

Olandezul Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone. Pe ce loc a terminat Hamilton

09.08.2020 | 17:46
Olandezul Max Verstappen a castigat Marele Premiu de Formula 1 de la Silverstone Pe ce loc a terminat Hamilton
ADVERTISEMENT

UPDATE 9 august, ora 17:45 / Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a câștigat duminică Marele Premiu de Formula 1 disputat pe circuitul de la Silverstone. El a fost urmat de piloții Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, pe locul 4 sosind Charles Leclerc de la Ferrari. Sebastan Vettel, celălalt pilot al scuderriei de la Maranello, a avut din nou o prestație dezamăgitoare, încheind cursa pe poziția a 12-a.

A fost prima victorie din acest sezon pentru Verstappen și a noua din carieră, capitol la care l-a depășit pe finlandezul Valtteri Bottas. Performanța olandezului de la Red Bull este cu atât mai lăudabilă cu cât el a plecat în cursă de pe poziția a patra a grilei de start.

ADVERTISEMENT

Pentru Red Bull a fost a 63-a victorie din istorie și al 174-lea podium. Lewis Hamilton, care a încheiat pe locul 2, a egalat un record deținut de Michael Schumacher, cu 155 de podiumuri. Britanicul de la Mercedes a luat și punctul bonus pentru că a realizat cel mai rapid tur.


Valtteri Bottas a fost cel mai rapid în calificările

Valtteri Bottas a fost cel mai rapid pilot în calificările de la Silverstone după ce s-a întâmplat același lucru și în antrenamente. Finalandezul de la Mercedes l-a învins pe colegul său de echipă, Lewis Hamilton, chiar în ultimele viraje.

ADVERTISEMENT

Bottas a bifat al 13-lea pole din carieră, iar echipa sa a stabilit un nou record. Mercedes are ambii piloți în prima linie pentru a 67-a oară. Până la sfârșitul săptămânii trecute, Ferrari era pe primul loc cu 65. Mai mult decât atât, constructorul german are 9 pole-uri la rând pe circuitul britanic.

Nico Hulkenberg (Racing Point) a prins al treilea loc în calificări. Max Verstappen (Red Bull) a fost pe patru. El va avea pneuri dure la start chiar dacă primii trei vor folosii gume medii.

ADVERTISEMENT

Ferrari are încă o dată prestații slabe. Nico Hulkenberg e marea surpriză

Daniel Ricciardo (Renault) va pleca de pe poziția a cincea. Pe șase s-a clasat Lance Stroll (Racing Point) și pe șapte Pierre Gasly (Alpha Tauri). Italienii de la Ferrari au dezamăgit din nou. Leclerc s-a clasat pe opt, iar germanul Sebastian Vettel a obținut al 12-lea timp. Cursă de la Silverstone se va desfășura mâine, de la ora 16:00.

Nico Hulkenberg (Race Point) este marea surpriză a calificărilor de la Silvestone. El areușit să termine pe poziția a treia, iar performanța sa este cu atât mai mare cu cât este abia la primul Mare Premiu din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Pilotul german l-a înlocuit săptămâna trecută pe Sergio Perez, depistat cu COVID-19. Mexicanul este în continuare în izolare și a ieșit din nou pozitiv, astfel că perioada de pauză va mai continua. În prima cursă, Hulkenberg nu a putut lua startul din cauza unor probleme la mașină.

Race Point, amendă de 400.000 de euro

Race Point, echipa pentru care concurează Nico Hulkenberg, se află în centrul unui mare scandal în aceste zile. Ea este acuzată de cei de la Renault că au copiat elemente ale monopostului Mercedes din 2019.

A fost amendată de FIA cu 400.000 de euro şi depunctată cu 15 puncte din clasamentul constructorilor. Race Point a reuşit să obţină 42 de puncte în primele 4 etape din acest sezon.

Clasament general piloți

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 88 puncte;
2. Valtteri Bottas (Mercedes) 58 puncte;
3. Max Verstappen (Red Bull Honda) 52 puncte;
4. Lando Norris (McLaren-Renault) 36 puncte;
5. Charles Leclerc (Ferrari) 33 puncte;
6. lexander Albon (Red Bull-Honda) 26 puncte;
7. Sergio Perez (Racing Point-Mercedes) 22 puncte;
8. Lance Stroll (Racing Point-Mercedes) 20 puncte;
9. Daniel Ricciardo (Renault) 20 puncte;
10. Carlos Sainz Jr (McLaren-Renault) 15 puncte;

ADVERTISEMENT