News

Valul 4 al pandemiei aduce mai mulți copii internați în spitale. Managerul de la Victor Babeș: ”Deja avem 6 în unitate”

Varianta Delta care stă la baza valului 4 din pandemie face ca tot mai mulți copii să fie internați în spitale. Un anunț alarmant în acest sens a fost făcut de managerul Spitalului Victor Babeș.
15.09.2021 | 13:22
Valul 4 al pandemiei aduce mai multi copii internati in spitale Managerul de la Victor Babes Deja avem 6 in unitate
Valul 4 al pandemiei aduce mai mulți copii internați în spitale. Managerul de la Victor Babeș: ”Deja avem 6 copii în unitate”. Sursa foto: latimes.com
ADVERTISEMENT

Rapoartele zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică (GCS) din țara noastră arată un număr tot mai mare de copii internați din cauza infecției cu Covid-19. Și studiile recente au constatat că varianta Delta a coronavirusului afectează și persoanele tinere.

Această realitate cruntă este descrisă de medicii care se află în linia I a luptei cu SARS-CoV-2. Medicul Simin Aysel Florescu de la spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București a spus că în unitatea pe care o și manageriază sunt deja 6 copii.

ADVERTISEMENT

Crește numărul de copii internați cu Covid-19. Medic de la Victor Babeș: ”Avem 6 în spital”

De o lună de zile, impactul valului 4 al infecțiilor se simte în unitățile spitalicești din țară. La Spitalul Victor Babeș, deja nu mai sunt locuri la ATI.

Și mai grav este faptul că tot mai multe persoane tinere ajung să fie internate cu Covid-19. Managerul spitalului din Capitală, Simin Aysel Florescu spune că 3 sferturi din internările recente au fost reprezentante de persoane de sub 60 de ani.

ADVERTISEMENT

Medicul din București a precizat că în unitatea medicală pe care o coordonează sunt deja și 6 copii în zona COVID.

Dr. Aysel Florescu face un apel aproape disperat către populația care nu s-a vaccinat. Aceasta spune că ”pe măsură ce vom avea mai multă populație care nu se vaccinează, cu atât problemele vor fi mai mari pentru sistemul medical”.

ADVERTISEMENT

”Lucrurile s-au complicat de mai bine de o lună, de când locurile ATI sunt toate ocupate. Ceea ce este mai grav este că 3 sferturi din pacienții internați recent în spital sunt sub 60 de ani. Deja avem și 6 copii internați.

Această nouă variantă virală, Delta, este mult mai agresivă și mai contagioasă. Copiii nu sunt protejați prin vaccin, iar noi trebuie să-i protejăm prin imunizare.

ADVERTISEMENT

Ce face în cazul ATI? Facem ce am făcut în valurile anterioare pentru a-i redistribui pe pacienți acolo unde sunt locuri.

E foarte evident că nu va fi bine. Vom fi solicitați la maximul. Această variantă virală este cea care infectează mai repede și face ca mult mai multe persoane, inclusiv tinerii, să ajungă la spital.

Cu cât vom avea mai multă populație care nu se vaccinează, cu atât problemele vor fi mai mari pentru sistemul medical”, a spus Dr. Simin Florescu la Digi24.

Conform raportului GCS dat publicității miercuri , din totalul pacienților internați la nivel național, 167 sunt minori, 158 fiind internați în secții și 9 la ATI.

Dr. Simin Florescu: ”Nu vrem să vă vedem bolnavi, mai bine ne înjurați sănătoși”

Într-un mesaj postat pe contul de Facebook RO Vaccinare, medicul Simin Aysel Florescu le recomandă cetățenilor să se vaccineze împotriva Covid-19. Aceasta a amintit că numai în ultimele două săptămâni și-au pierdut viețile tineri de circa 30 de ani din cauza acestei boli care se intensifică.

”Trei pacienți cu vârste de 30 și un pic de ani în terapie intensivă în ultimele 2 săptămâni, fără factori de risc și comorbidități; alături de alții de 50 și un pic, 70 și un pic…; la doi din cei de treizeci și de ani lupta noastră a fost în van; au venit la 10 zile de la debutul COVID, direct cu insuficiență respiratorie. Au primit tot ce există în materie de tratament și suport vital… nu i-am putut întoarce, spre disperarea noastră și a familiilor lor…Au circulat peste tot, au fost la mare… au venit în contact cu o grămadă de lume.

Și da, toți erau nevaccinați. Da, tulpina Delta determină cazuri mai severe. Da, tulpina Delta este acoperită de vaccin. Vaccinații nu fac deloc boala sau fac forme ușoare, în nici un caz de terapie intensivă.

Știu că acum va urma un val de înjurături și amenințări. Mai bine astea decât un val pandemic… dar nu merge așa. Eu zic să vă vaccinați. Să vă mențineți sănătatea. Nu vrem să vă vedem bolnavi, mai bine ne înjurați sănătoși. Așa am ajuns să reacționăm… doctorii ăștia care omoară oameni și mint pentru bigfarma, și alte enormități din astea…”, notează medicul Simin Aysel Florescu.

ADVERTISEMENT
Tags: