News

Valul 4 al pandemiei aduce primele restricții în Ilfov. Chiajna trece de rata de 2 la mie. Măsurile impuse. Document

Primele restricții din valul 4 al pandemiei în județul Ilfov s-au anunțat, vineri, pentru comuna Chiajna. Rata de incidență trece aici de 2 la mie.
03.09.2021 | 17:55
Valul 4 al pandemiei aduce primele restrictii in Ilfov Chiajna trece de rata de 2 la mie Masurile impuse Document
ADVERTISEMENT

Județul Ilfov, cel mai afectat din țară de valul 4 al pandemiei de Covid-19, unde rata de incidență a trecut de 1 / 1.000 de locuitori, anunță prima localitate intrată în zona restricțiilor.

În acest caz este comuna Chiajna. Aici, rata de infectare raportată la ultimele 14 zile a ajuns la 2,12 cazuri la mie.

ADVERTISEMENT

Dat fiind noul context epidemiologic, pentru cei peste 14.000 de locuitori din zonă se vor impune o serie de măsuri speciale.

Primele restricții din valul 4 în județul Ilfov. Rata de incidență trece de 2 la mie în Chiajna

Într-un comunicat oficial emis vineri, instituția Prefectului din județul Ilfov informează cetățenii asupra faptului că rata de incidență din comuna Chiajna a trecut de valoare de 2 la mie.

ADVERTISEMENT

Noile măsuri impuse la nivelul localității vor intra în vigoare pe 4 septembrie ora 00:00.

Printre măsurile impuse de autorități se numără: obligativitatea purtării măștii de protecție în piețe și târguri, iar organizarea festivalurilor sau a concertelor se face cu până la maxim 2.500 de participanți.

”Având în vedere faptul că, la data prezentei, la nivelul comunei Chiajna s-a înregistrat o valoare a ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile de 2,12/1000 locuitori, în urma propunerii Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, astăzi, 03 septembrie 2021, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 150 din 03.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localitatea Chiajna.

ADVERTISEMENT

Pentru măsurile dispuse începând cu data de 04 septembrie 2021, ora 00:00, vă rugăm să consultați Hotărârea CJSU Ilfov nr. 150/03.09.2021”, se arată pe site-ul instituției.

Lista completă a măsurilor care vor intra în vigoare în comuna Chiajna

Conform noilor restricții, în spațiile publice, precum piețe, târguri, bâlciuri, stațiile pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

ADVERTISEMENT

De asemenea, activitățile culturale în spaţiul liber aflat în administrarea instituţiilor de cultură se pot organiza pentru maximum 1.000 de persoane, cu asigurarea a 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană în parte şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Organizarea spectacolelor de tip drive-in sunt permise doar în condiţiile în care ocupanţii unei maşini sunt membri ai familiei, sunt vaccinate sau au test negativ RT-OCR nu mai vechi de 72 de ore.

Festivalurile pot fi organizate pentru maximum 2.500 de persoane, accesul fiind permis doar celor vaccinate sau cu test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Participarea la slujbele religioase este permisă cu respectarea normelor sanitare, iar nunţile şi botezurile pot fi organizate cu maximum 150 de persoane în exterior şi 100 de persoane în interior.

Sunt permise şi nunţile cu 300 de participanţi dacă organizatorii asigură 2 metri pătraţi pentru fiecare participant are trebuie să fie vaccinat sau cu test negativ.

ADVERTISEMENT
Tags: