News

Valul 6 de infecții Covid-19 afectează copiii. Cele mai importante simptome semnalate de medici

România a raportat, marți, un record de cazuri în valul 6 de Covid-19. Medicii spun că, în această perioadă, extrem de predispuși la infectare sunt copiii. Ce simptome prezintă boala.
26.07.2022 | 17:59
Valul 6 de infectii Covid19 afecteaza copiii Cele mai importante simptome semnalate de medici
Noul val de infecții Covid-19 afectează foarte mult copiii. Sursa foto: people.com
ADVERTISEMENT

Aproape 3.500 de pacienți cu Covid-19 se află în spitalele de profil din țară. Dintre aceștia, peste 550 sunt minori, 6 fiind în stare gravă la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Noul val de infecții Covid-19 afectează foarte mult copiii

Medicii aflați în prima linie a luptei cu pandemia trag un serios semnal de alarmă. Aceștia spun că valul 6 de infecții afectează în special copiii mai mici.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul medic Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a spus că acest val de îmbolnăviri afectează copiii, dar şi persoanele de peste 60 de ani cu riscuri asociate.

Doctorul din vestul țării prezintă situația complicată din unitatea medicală pe care o conduce. Conform acestuia, la ”Victor Babeș”, cei mai mulți pacienți din zona roşie a spitalului au vârsta mai mică de 2 ani.

ADVERTISEMENT

Forma de coronavirus de la acești copii este una medie. Dr. Oancea nu vine cu vești bune în ceea ce privește sezonul rece. Acesta spune că urmează o creștere a numărului de cazuri.

”Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Şi îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflaţi în zona roşie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toţii au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate.

ADVERTISEMENT

Ne așteptam la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menţine acest ritm, vom asista la o creştere accentuată a numărului de cazuri în zilele şi săptămânile următoare, dar să sperăm că vom avea parte doar de forme uşoare, cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu”, precizează medicul, conform G4Media.

Cele mai importante simptome semnalate de medici la cei infectați cu Covid-19

Medicii spun că masca de protecție şi dezinfecția mâinilor continuă să joace un rol important în lupta cu pandemie.

ADVERTISEMENT

Același medic din Timișoara ne recomandă să fim foarte atenţi la simptome și să ţinem în permanenţă legătura cu medicul de familie.

Dat fiind faptul că SARS-CoV-2 a trecut prin multe mutații în ultimii doi ani, și simptomele bolii s-au diversificat.

În prezent, acestea sunt identice cu cele ale unei răceli sezoniere. Astfel, vorbim de simptome precum durere în gât, stări de somnolență sau nas înfundat. Se mai adaugă și problemele oculare.

Reamintim că principalele simptome ale Covid-19 sunt cefalee, dureri în gât, febră înaltă bruscă, fenomene digestive, greutate în respiraţie, stare de oboseală permanentă, tuse sau febră musculară.

ADVERTISEMENT
Tags: