News

Valul polar cuprinde România. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea până la finalul săptămânii și unde vor fi temperaturi negative

17.09.2019 | 08:40
Un val polar cuprinde România. Sursa foto: pxlshot.ro

Zilele frumoase cu temperaturi de vară sunt pe sfârșite, cel puțin pentru câteva zile, după ce meteorologii au anunțat că un val de aer polar va cuprinde România, de luni! Acesta va veni cu temperaturi scăzute care vor face ca în unele zone din țară să se înregistreze chiar și zero grade Celsius.

Un val polar cuprinde România, de luni

Joi, vineri şi sâmbătă vor fi cele mai friguroase zile de toamnă, iar primii care vor simţi cum frigul coboară peste ei sunt cei din nordul României, unde chiar de marți temperaturile vor coborî chiar și cu 10 – 11 grade Celsius, ceea ce reprezintă un adevărat șoc pentru organismul uman.

În doar 24 de ore, valul polar ajunge şi în sud, adică de miercuri vom scoate din dulap jachetele, deoarece se va face foarte rece, mai ales dimineaţa şi noaptea, când vor fi cel mult 8 grade.

Un val polar cuprinde România
Un val polar cuprinde România. Sursa foto: antena3.ro

Temperaturile vor ajunge și la -4 grade Celsius în unele zone

Cei mai ghinoniști vor fi cei care locuiesc în depresiunile ţării. Acolo vor fi şi – 4 grade Celsius peste noapte. Şi peste toate acestea, vor începe ploile, care de data aceasta vor fi unele reci, de toamnă, şi care vor cădea în toată ţara. Vom tremura până duminică, când la fel de brusc cum a venit, valul polar va pleca de la noi, iar vara se reîntoarce. Vom vedea câte zile va mai fi cald.

Meteorologii au anunțat și cum va fi vremea toamna aceasta, dar au date și despre iarna 2019-2020. Temperaturiile medii vor crește în următoarele luni, deci cel mai probabil vom avea o vară prelungită până la jumătatea lunii octombrie.

Toamna va fi una secetoasă, lucru care îi va tulbura pe agricultori, iar iarna ar putea debuta cu ninsoare chiar din luna decembrie. Așadar vom avea o toamnă secetoasă, dar sărbători de iarnă de poveste, încărcate cu zăpadă. Meteorologii se așteaptă la ninsori severe.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri