News

Valul trei al pandemiei își face simțită prezența și în România. Virgil Musta: „Cu greu mai facem faţă cazurilor severe”

02.03.2021 | 08:15
Valul trei al pandemiei isi face simtita prezenta si in Romania Virgil Musta Cu greu mai facem fata cazurilor severe
ADVERTISEMENT

Temerile specialiștilor sanitari din toate colțurile lumii încep, din păcate, să prindă contur. Încet, dar sigur, noul val al pandemiei Covid-19 își face simțită prezența și pe teritoriul țării noastre. Virgil Musta susține că în ultimele două săptămâni s-a constatat o creștere semnificativă a numărului de pacienți infectați care necesită spitalizare.

Noi deja de două săptămâni simțim această creștere a numărului de cazuri și presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem față cazurilor severe care necesită internare”, a explicat acesta pentru B1 TV.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, singura soluție ca România să treacă mai ușor prin noul val al pandemiei ar fi, potrivit spuselor sale, revenirea la restricții. „Lumea să înțeleagă că nu e de joacă”, a adăugat medicul timișorean.

Virgil Musta avertizează: crește alarmant numărul pacienților infectați care au nevoie de spitalizare

Avem experiența anului trecut, în momentul în care în Europa a început să apară  și să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut și la noi și apoi au crescut.

ADVERTISEMENT

Același lucru se întâmplă și acum. Europa se confruntă cu un număr mare de cazuri. Foarte probabil că și noi urmăm calea Europei, din păcate, și în curând ne vom confruntă cu un număr și mai mare de cazuri.

În Timișoara și în Timiș, din păcate, noi deja de două săptămâni simțim această creștere a numărului de cazuri și presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem față cazurilor severe care necesită internare”, a declarat Virgil Musta.

ADVERTISEMENT

„Lumea să înțeleagă că nu e de joacă”

Având în vedere că numărul pacienților infectați care au nevoie de spitalizare crește alarmant, pe fondul valului trei al pandemiei, anunțat de specialiști încă de la finele anului trecut, medicul timișorean susține că România trebuie să recurgă la restricții mai dure. În caz contrar, sistemul sanitar riscă să ajungă în colaps.

Experiența anului trecut ne-a arătat că în momentul în care nu respectăm regulile ne vom confruntă cu o pandemiei. Am avut un prim val care a fost foarte bine ținut sub control, datorită regulilor stricte. Apoi a venit o relaxare. De fiecare dată când ne relaxăm se constată revigorarea infecției.

ADVERTISEMENT

Trebuie să comunicăm că toată lumea să înțeleagă riscurile la care suntem supuși. Cei care fac politicile de Sănătate Publică trebuie să găsească cele mai bune soluții pentru ca pandemia să fie ținută sub control.

Poate că pe de-o parte trebuie întețite ușor constrângerile, trebuie comunicat pentru că lumea să înțeleagă că nu e de joacă”, a mai spus medicul Virgil Musta.

ADVERTISEMENT