News

Misiune ca-n filme în Vama Borș. Un agent DGA a lucrat sub acoperire ca șofer de TIR pentru a prinde 6 polițiști corupți

O ancheta declanşată de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie a dus la prinderea a 6 agenți ai Poliției de Frontieră Borș. Aceștia luau mită de la șoferii de TIR care intrau ori ieșeau din ţară.
30.12.2021 | 11:05
Misiune can filme in Vama Bors Un agent DGA a lucrat sub acoperire ca sofer de TIR pentru a prinde 6 politisti corupti
Corupție în Vama Borș. Un agent DGA a lucrat sub acoperire pentru a prinde 6 suspecți. Foto: Facebook/DGA
ADVERTISEMENT

Anchetă spectaculoasă în Vama Borș. Un agent DGA care a lucrat sub acoperire ca șofer de TIR pentru a scoate la iveală corupția de la frontieră. Ancheta a fost declanşată de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie şi de procurorii Parchetului Bihor.

Pentru a da în vileag infracțiunile de la punctul de trecere a frontierei din Borş a fost nevoie de un plan bine pus la punct. Un ofiţer DGA (Direcția Generală Anticorupție) a dat mai multe examene pentru atestatul de șofer profesionist și a lucrat luni de zile, sub acoperire, ca șofer de TIR la o firmă de transporturi.

ADVERTISEMENT

Astfel, DGA a reușit să strângă informații despre corupția de la nivelul Poliției de Frontieră Bihor, relatează Bihoreanul.

Corupția din Vama Borș, expusă de un un agent DGA sub acoperire. Au fost vizați 6 agenți ai Poliției de Frontieră

Foto: Facebook/DGA

Deşi aveau informații că 6 agenți ai Poliției de Frontieră primeau șpăgi, anchetatorii trebuiau să dovedească faptele.

ADVERTISEMENT

Astfel, un ofiţer Direcţiei Generale Anticorupţie a lucrat ca investigator sub acoperire şi, sub un nume de cod, a dat examene și a lucrat luni de zile la o firmă de transporturi.

Cei șase agenți cereau și luau mită ca să le reducă timpii de așteptare pentru șoferii de TIR care intrau ori ieșeau din ţară.

ADVERTISEMENT

În schimbul unor sume cuprinse între 50 de lei și 100 de euro, polițiștii nu le verificau documentele sau îi luau peste rând, în faţa altor transportatori.

Agenții anchetați la Vama din Borș cereau mită ca să nu înregistreze persoanele care trebuiau să intre în carantină

Informațiile despre operațiunea sub acoperire a agentului DGA care a dat în vileag corupția polițiștilor de frontieră se regăsesc în referatul cu propunere de arestare înaintat de Parchet judecătorilor de drepturi şi libertăţi.

ADVERTISEMENT

Se pare că cei 6 suspecți cereau mită și pentru a nu înregistra eventualii pasageri care ar fi trebuit să intre în carantină odată ajunși în țară.

În urma descinderilor din 7 decembrie, împricinații – Ionel Clejan, Ioan Ungureanu, Gabriel Claudiu Albinaru, Lucian Stoica, Remus Emil Fofiu și Gheorghe Silviu Pirtea -, toți agenți în PTF Borș I, au fost ridicaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore, mai relatează Bihoreanul.

Trei zile mai târziu, 5 dintre agenții reţinuți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Bihor.

ADVERTISEMENT