News

Vama Veche, lovită de o furtună puternică. Șezlonguri luate de valuri și mese dărâmate de vânt

O furtună puternică s-a abătut în ultimele ore asupra stațiunii Vama Veche. Vijelia a luat pe sus șezlongurile și umbrelele de pe plajă. Probleme au fost și în Constanța, unde apele au acoperit mai multe străzi.
03.09.2022 | 12:24
Vama Veche lovita de o furtuna puternica Sezlonguri luate de valuri si mese daramate de vant
O furtună puternică a lovit Vama Veche. Sursa foto: colaj Fanatik / Antena 3 / Facebook
ADVERTISEMENT

Stațiunea Vama Veche de pe litoral a fost lovită de o furtună puternică. Vijelia a făcut ravagii pe plajă.

O furtună puternică a lovit Vama Veche. Șezlonguri luate de valuri și mese dărâmate de vânt

Vântul extrem de puternic a pus la pământ umbrelele și mesele de pe plajă, iar valurile extrem de mari au luat pe sus șezlongurile.

ADVERTISEMENT

La primele ore ale zilei de sâmbătă, toamna era prezentă și pe litoral. În aer erau doar 20 de grade şi vântul bătea cu putere.

Din această cauză, autoritățile portuare au decis să suspende toate activitățile în porturile de la Marea Neagră, intrare și ieșire, dar și operațiunile de încărcare și descărcare. În zonă există riscul unor accidente pe plajă, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Meteorologii spun că vremea extremă va persista pe tot parcursul zilei de sâmbătă. Se vor semnala precipitații importante cantitativ până după orele prânzului. Și vântul va continua să sufle cu putere până la orele serii.

Ploaia abundentă a inundat străzi, mașini și clădiri la Constanța

Municipiul Constanța s-a aflat sub alertă cod roșu de furtună în această noapte. Vijelia a fost însoțită și de ploi abundente.

ADVERTISEMENT

Cantitățile uriașe de apă au inundat străzile orașului. Afectate au fost și mai multe mașini și clădiri, conform replicaonline. ISU Constanța a anunțat că a avut 9 intervenţii pentru degajarea apei care a afectat curţi şi locuinţe.

Litoralul, sub cod portocaliu de furtuni și ploi abundente

De la ora 10.00, zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea au intrat sub alertă cod portocaliu de ploi puternice.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că ploile vor lăsa cantități de până la 60 l/mp.

În paralele, meteorologii au emis și un cod galben de averse și vijelii pentru Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei. Acesta a intrat în vigoare sâmbătă ora 10.00 și va fi valabil până la ora 18.00.

În aceste zone vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice.

ADVERTISEMENT