News

Vameșii au oprit tone de deșeuri din Bulgaria! Care era destinația transportului

17.05.2021 | 17:34
Vamesii au oprit tone de deseuri din Bulgaria Care era destinatia transportului
ADVERTISEMENT

Vameșii au descoperit tone de deșeuri provenite din Bulgaria, ce ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din România.

Vameșii, de la Giurgiu, au descoperit în urma unui control peste 19 tone de deșeuri de hârtie. Camionul venea din Bulgaria și se îndrepta spre Vrancea.

ADVERTISEMENT

Șoferul român a prezentat documentație de notificare incompletă pentru circulația transfrontalieră, ceea ce le-a dat de gândit vameșilor.

Tone de deșeuri din Bulgaria, oprite la graniță

Lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu și polițiștii de frontieră, din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control, că în tir erau peste 19 tone de deșeuri de hârtie.

ADVERTISEMENT

Încărcătura ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Vrancea. Transportul a fost descoperit pe sensul de intrare în țară.

Șoferul autocamionului era un cetățean român, în vârstă de 38 de ani. În actele pe care le deținea se specifica faptul că, transportă deșeuri din hârtie, de la o societate bulgărească și acestea trebuie să ajungă în Vrancea.

ADVERTISEMENT

Autocamionul nu a fost lăsat să intre în România

Vameșii au avut suspiciuni cu privire la legalitatea transportului. Așa că, au cerut ajutor reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

După efectuarea tuturor cercetărilor s-a constatat că, în automarfar erau  19.840 de kilograme deșeuri din hârtie, dar actele pe care le-a prezentat șoferul nu erau complete.

ADVERTISEMENT

Astfel, lucrătorii vamali au oprit transportul și nu i-au permis să intre pe teritoriul României.

Tone de deșeuri de sticlă, oprite în Vama Giurgiu

În ultimele zile, vameșii au oprit mai multe transporturi de deșeuri, care ar fi trebuit să ajungă la diferite societăți comerciale din România.

În urmă cu trei zile, lucrătorii vamali au interceptat și un transport de 10 tone de deșeuri de sticlă. Șoferul nu a putut prezenta documentele justificative de transfer, potrivi prevederilor legale în vigoare.

Transportul venea din Grecia și ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Călărași. Și de această dată, șoferul era tot un cetățean român. Autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT