Fotbal international

Van Dijk, iertat de eliminare după o intrare criminală la Mertens. Video

11.12.2018 | 23:59
Van Dijk iertat de eliminare dupa o intrare criminala la Mertens Video
ADVERTISEMENT

Virgil van Dijk a fost iertat de eliminare după o intrare climinală la Dries Mertens, în partida Liverpool – Napoli, contând pentru ultima etapă din Grupa C a Champions League. “Cormoranii” au nevoie de o victorie pentru a prinde un loc în fazele eliminatorii ale competiției.

Duelul dintre cele două echipe este unul pe viață și pe moarte. Războiul psihologic a început încă de la conferința de presă, unde Dries Mertens i-a luat peste picior pe cei de la Liverpool, ironizând mesajul scris la intrarea în tunelul care duce de la vestiare pe gazon (This is Anfield). Cea mai puternică amintire e legată de faptul că aveau un semn pe care scria This is Anfield și toată lumea vorbea despre el, așa că m-am gândit că trebuie să fie ceva foarte mare. Am intrat în tunel și am întrebat unde este acest semn și mi s-a spus că l-am ratat, nici măcar nu observasem. Așa că înainte de a doua repriză am văzut lucrul ăla mic și m-am întrebat… chiar e atât de special?”, a spus Mertens.

ADVERTISEMENT

Van Dijk putea fi eliminat după faultul dur asupra lui Mertens

Războiul declarațiilor a fost continuat prin jocul dur de pe teren, ambele echipe dorind să obțină victoria, având în vedere că depind și de rezultatul din partida din Serbia, dintre Steaua Roșie Belgrad și PSG. Fundașul Virgil van Dijk s-a lăsat purtat de val și a avut o intrare criminală la Mertens în minutul 13, dar arbitrul a decis să îi acorde doar cartonașul galben.

Meciul se putea încheia în minutul 13 pentru Mertens, van Dijk lovindu-l cu putere în gambă. Jucătorul a avut nevoie de intervenția medicilor, dar a continuat jocul. Liverpool domină partida, însă până la final orice se poate întâmpla.

ADVERTISEMENT

Echipele trimise în teren de cei doi antrenori:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Salah, Firmino, Mane

Napoli (4-3-3): Ospina – Maksimovic, Albiol, Koulibaly, Rui – Allan, Hamsik, Ruiz – Callejon, Mertens, Insigne.

ADVERTISEMENT